Ársapkás Mikulás

Ársapkás Mikulás

Kedves gyerekek, na mit hozott nektek, illetve apukátoknak a Mikulás? Megmondom, ne találgassatok. Egy tank gázolajat, amivel az autótok, pontosan a családotok autója most újra menni tud.

Nem volt egyszerű. Apukátok beállt reggel hatkor a benzinkútra, és abban reménykedett, nem jár majd úgy, mint az előző két nap során, amikor is annyian voltak előtte, hogy nem volt türelme kivárni a sorát. Ott álltam én is a rénszarvasokkal, láttam, apukátok arcáról lefagyott a mosoly, amikor azt látta, hogy már megint későn érkezett.

Ársapkás gázolajat hozott nektek a Mikulás, ezért most nem kell Szlovákiába futni, hogy piaci árú üzemanyagot vásároljatok. Tudom, hogy apukátok is megjárta már kétszer ezt az utat, hiába üzentem neki, hogy nem éri meg, járjon inkább gyalog.

Így könnyű (forrás:82nullanulla.hu)

Ja, hogy nincs hozzászokva. Nos, kedves gyerekek, segítsetek apukátoknak, hogy szoktassa magát ahhoz, milyen az, amikor nincs üzemanyag, nincs villany és nincs gáz. Kérdezzétek meg, mit tervez, mit fog csinálni akkor a nagy eszével.

Kihallgattam egyébként a benzinkúton azokat a beszélgetéseket, amelyeket apukátok folytatott a kutasokkal és az ismerőseivel. Eléggé gyakran mondogatta – most miattatok kénytelen vagyok rövidíteni –, hogy BM. Ide jutottunk, BM. Ezt érdemeltük, BM. Biztos ez is a Soros miatt van, BM – ilyenek hangoztak el, nem győztem befogni a rénszarvasok fülét, hogy ne hallják.

Megtankolt aztán apukátok, kedves gyerekek, és úgy ült vissza a volán mögé, akár a győztes hadvezér. Elmormolta még, hogy az ő életében ilyen azért eddig nem fordult elő, nem gondolta volna, hogy megtörténik velünk az, ami a nyolcvanas években Romániában, amikor a Ceusescu-rendszer intézkedései miatt elfogyott üzemanyag. Föl kell majd itt is készülni a váratlan dolgokra, Palikám, mondta a benzinkutasnak, és nagy gázzal elhajtott.

Kedves gyerekek, fogadjátok tőlem szeretettel ezt a szerény ajándékot, most ezt tudtam hozni, egy hétig, tíz napig ki fog tartani. Legyetek jók, ha tudtok, és higgyetek bennem. Én mindig, minden körülmények között veletek vagyok. (PP, Periszkóp Palotán, 2022. december 6. A Mikulás monológját lejegyzetelte: Rab László – nyitókép: miigyelünk.hu)

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )