Koronavírusos gyerek a XV. kerületben

Koronavírusos gyerek a XV. kerületben

“A rendelőben egy olyan gyermek vizsgálata történt, akinél igazolódott a koronavírus fertőzöttség. Tudtommal a gyermek jelenleg nem szorul kórházi kezelésre” – írta Facebook-oldalán a XV. kerületben praktizáló dr. Király Balázs gyermekorvos.

A gyermek első tesztje lett pozitív, a másodikra várnak, neki és a családnak (két felnőttnek, két gyereknek) nem kellett kórházba menniük, hatósági karanténban vannak.

“A gyermeket nem ismerem, nem én vizsgáltam!” – írta az orvos, amikor arról tett bejelentést, hogy fertőtlenítenek a rendelőben. Értesüléseink szerint a gyerek síelni volt a szüleivel Ausztriában, s hazatérte után vitték hétfőn vizsgálatra a rendelőbe. Az orvos bejegyzése szerint a fertőtlenítést ma, 19-én kezdték meg.

Igyekszünk minden hírt a személyiségi jogok maximális betartása mellett minél előbb közölni – jegyezte meg Király doktor, és hozzátette: “Ígérem, hogy semmilyen tényt, fontos információt, ami megosztható nem fogok titkolni. Fontos, hogy bízzanak ebben. Egyúttal kérem, hogy se erről, se más konkrét esetről az oldalamon ne kérdezzenek és semmilyen valósnak vélt infót ne osszanak meg, mivel ez sértheti a betegjogokat!” (PP, Rab László, 2020. március 19.)

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )