Szolg. közl (1)

Szolg. közl (1)

Többen jelezték, hogy gond van a posztok fölötti (sötétkék, világoskék és piros) megosztógombokkal, amelyek azt szolgálják, hogy ha valakinek valami tetszik, egy gombnyomással terjeszteni tudja közleményeinket.

A gond az, hogy amikor “megosztunk” a Facebook-on, csak a blog fix grafikája jelenik meg, aminek mondjuk örülhet Marabu, a karikaturista, hiszen ő készítette a Periszkóp “főcímét”, de nem örülnek azok, akik az aktuális poszt fotóját szeretnék ismerőseiknek továbbadni.

Jelenleg a fél ország e probléma elhárításán dolgozik. Amíg helyreáll a rend, a Facebook-oldalunkon lévő képes tartalmakat lehet tovább osztani.

Itt ragadjuk meg az alkalmat, hogy elmondjuk, voltaképpen mi a Periszkóp. Nem vagyunk újság, nem csinálunk tévét, nincs szerkesztőségünk és nem ül szerkesztő bizottság a fejünk fölött. Nem mondjuk meg a tutifrankót; egy végtelenül egyszerű blogot farigcsálunk. A blog a hősi időkben a weblog diary kifejezésből született, internetes naplót jelent, és felettébb alkalmas a közösségépítésre. Ezt akarjuk mi is. Naplót vezetünk, amiben a kerület életének pillanatait örökítjük meg. A naplót nem egyvalaki írja. A közösség tagjai fogják megtölteni arról, hogy éppen mi történik velük.


Újrakezdés az Arany Violin Énekversenyen, 2017. március 26. Csomópont Tehetséggondozó

A felület alkalmas arra, hogy gyorsan közöljünk magunkról bármit (szöveget, képet, videót, UFÓ-megfigyelést stb.), hozzá is lehet szólni a közleményekhez. De hogyan? A posztok alatt látható az a két doboz, amelyben kötelező megadni a nevet (bármilyen név szóba jöhet, de az e-mail-címet hozzá kell csatolni). A honlap megadása, mely szintén ott szerepel, nem kötelező közölni. Ha valakinek nincs ilyenje, ne foglalkozzon vele.

A hozzászólások moderáltak, ami azt jelenti, hogy szépen elolvassuk őket, és csak utána kerülnek ki. A magunk védelmében tesszük, senki se szeretne Viagra-reklámokat olvasgatni a hozzászólásokban.

A blogban történtek a Facebook-on egészülnek ki (ez a mi kirakatunk), a Youtube-raktárban pedig a videókat tároljuk. Minden felhasználónak megvan a lehetősége arra, hogy a nyilvánosságnak szánt saját videóit elhelyezze ott. Minek terhelnénk velük az otthoni gépeket? Az egyetlen dolog, amit el kell dönteni, hogy a magunkról készített videókat nyilvánosságra szeretnénk-e hozni, vagy csak mi akarjuk nézegetni. Utóbbi esetben nem tudunk segíteni, zárt csoportokban nem veszünk részt, az nem a mi pályánk. Az a célunk, hogy szem előtt legyünk, és hogy mások is lássák, amit csinálunk.

Amúgy mindenkit mindenre megtanítunk, sütünk-főzünk, muzsikálunk és táncolunk, sorra szedjük az emlékeinket, örülünk, dühöngünk, ha kell, és általában mindent ugyanúgy fogunk csinálni, mint a való életben. A szabály, hogy senkit semmire nem kényszerítünk. A Periszkóp Palotán egy közös játékszer. Mindenkit arra kérünk, vigyázzon rá, hogy mások is tudjanak vele játszani.

Jelzünk, ha megjavul az a nyavalyás megosztó gomb! (PP-admin)

*

JÖN! JÖN! JÖN! Szia Kati néni! (Hajas Lászlóné portréja a Molnár Viktor Óvodából, kis ízelítő a poszt előtt)

(Az osztóhiba április 1-jén elhárult. PP)

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )