RÁTE-ételosztás a Fő téren

RÁTE-ételosztás a Fő téren

A hagyományos karácsony előtti ételosztásra került sor advent negyedik vasárnapján – mínusz 3 fokban – az újpalotai Fő téren. A Rászorultakat Támogatók Egyesülete 250 adag babgulyást, ugyanennyi csomag tarhonyát, 125 kilogramm tésztát, negyedtonna lisztet, 250 doboz libamájas konzervet, 50 kilogramm nápolyit, háztartási kekszet, filteres teát, befőttet osztott ki a szegények között. Jutott a csomagokba Piros arany, fűszerpaprika, bors, pörköltalap és bab, alma,, szaloncukor, mandarin és mosogatószer. „Az önerőt és a kapott támogatásokat beszámítva felhasználtunk 1 millió 314 ezer forintot” – közölte érdeklődésünkre Dr. Németh Péter, az ételosztás egyik szervezője.

Sorakozó
Készülődés a rohamra
Forró tea az ételosztás segítőinek

A támogatók a következők voltak. XV. kerület Önkormányzat, a Nemzeti Együttműködési Alap, a Miniszterelnökség, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., az Ö.T.H.É.T. Egyesület, a Lokálpatrióták a XV. kerületért Egyesület, az Együtt Újpalotáért Egyesület, Nagycsaládosok Újpalotai Egyesülete, a Korona Pékség, a Szilasfood Kft., az Első Pesti Malom Zrt., a Mary-Ker Pasta Kft., a Bunge Zrt, Adrivirág, Makai Ferenc, Lőcsei Rozália, Pálinszki András, Faragó Péter, Jancsó Anna, Juhász György, Dr. Barbarics Tamás, Harsányi Péter, Ambrus János, Treiber Anita, Gugyella János, Dr. Miklóssy Krisztián, Tamás Béla, Kalocsai István és neje, Király Csaba, Vincze Csaba, Balogh Erzsébet, Bene Ilona, Győri Ferencné, Dr. Cséplő Beatrix, Illés Károly, Scharrer Tamás, Lovasi Gábor, Lázár Sándorné, Tóbi Imréné, Salamon Zoltánné, Bringye János, Szilvágyi László, Krucsó Balázs, dr. Németh Péter, és az egyesület 38 Budapesten élő kínai patrónusa.

A lebonyolításban segítkeztek: Dózsa József, Dózsa Józsefné, Hajdu László, Tóth Jenő, Szabó László, Szabó Lászlóné, Mihály Gergő, Kállai Ilona, Dobos Szilvia, Kuti Ferenc, Siklós Sándor, Kalina Ottó, Kalina Éva, dr. Németh Péterné, Cserdi Imre, Harsányi Péter, Király Csaba, Bringye János, Kovács József, Borbélyné Krämmer Júlia, Király Csaba, Lauterné Hirsch Katalin, Szluka István, Garami Erika, Csernák János, Fekete József, Kádas Imre, Treiber Anita, Cserdiné Németh Angéla, Antal Sándorné, Domán Mihályné, a XV. ker. GMK, Csokonai Nonprofit Kft., XV. ker. Közterület Felügyelet, a XV. ker. Rendőrkapitányság dolgozói.

Az adományokat előre becsomagolták
Tisztítószer is szerepelt az arzenálban
Már nem az életkor számít, hanem az élethelyzet

Az ember arra számított előzőleg, hogy a hideg miatt kevesebben lesznek. De sajnos évről egyre többen vannak azok, akiknek az egy tál étel és a kicsinyke karácsony előtti segítség akár lisztben is fontos lehet. Sokan jöttek azok közül, akik egyedül élnek, és nem maradtak el a szegénységi küszöb alatt élő családos emberek sem. Az ételosztás is megerősített bennünket abban, hogy egyre több a szegény ember Magyarországon. Ebben a fénytörésben a kormány propagandája – egyre magasabb a minimálbér, egyre több a megtakarítás az országban stb. – még törékenyebbnek, még hazugabbnak tűnik. Szomorú szívvel tesszük közzé az ételosztás képeit. És mindenkit arra ösztönzünk velük, ha van otthon feleslegesnek bizonyuló étel vagy ruha, keressék meg a módját annak, hogy másoknak segítsenek a nehéz napokban. (PP, Periszkóp Palotán, Rab László, 2022. december 19.)

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )