21-es évünk képekben

21-es évünk képekben

Nem volt azért annyira szörnyű. Bár a covid mindent megtett azért, hogy megkeserítse az esztendőt. Együttérzünk azokkal, akiknek szerettei elmentek.

A virágokkal kezdődött. Fogékonyak vagyunk rá, szeretjük őket nézegetni. Nem szoktuk magunkat visszafogni, amikor a tavasz parancsot ad a kerületi virágtombolásra. Mutatjuk, nem a levegőbe beszélünk.

Ugye milyen szép vagyok!?
Támad a cseresznye!

Jött a fülledt nyár, pompás sikerek koronázták. Keszthelyi Rita pólós és Hárspataki Gábor karatés csillogó bronzéremmel tért vissza a tokiói olimpiáról. Jól emlékszünk arra az utolsó másodperces akcióra, amivel Hárspataki szabályosan berúgta magát a döntőbe. De majd ő elmondja!

Csak hiteles forrásból!

Ősszel tömtük magunkba a vitaminokat, próbáltunk gyümölcsöt vagy zöldséget venni a vásárcsarnokban, igaz, hogy ehhez minimum német vagy amerikai nyugdíjasnak kellett volna lennünk. Szívesen éltünk annyira nem is rejtett mániánknak, a zöld kaják és más kerti alkatrészek (plusz a kolbász) látványának. Év közben arra jöttünk rá, hogy savanyúságot fényképezni jó. Ki gondolná, hogy a káposztasaláta és a cékla látványa ősi korokba visz bennünket vissza!

Paprikabombák
Gránátalma kopozíció
Óriás tojások 60-ért

Voltak ünnepi pillanataink is. Maszkban feszítettünk, s vártuk, hogy elkészüljön végre a Drégelyvár utcai felüljáró. Bekövetkezett.

Elkészült!

Találtunk néhány régi fotót is, mely a tegnapjainkra emlékeztetett bennünket. Így járunk egyszer a 21-es képekkel is. Mosolygó arcokat látunk majd a XV. kerületből. Illetve egészen pontosan Rákospalotáról, Pestújhelyről és Újpalotáról. Mert azért tudjuk már, hogy valójában honnan jöttünk!

Ábri László tanár úr kitüntetést vesz át a Lokálpatriótáktól
Dr. Matlák szigorú tekintettel néz körül
Nagy Edit megnyitja a Gyulai Líviusz emlékkiállítást a PEKH-ben
Gyermek és ló – a szüreti felvonuláson
Kedvenc cukorkaárusunk
Maszkban is szépek!
Sebestyén Irén, a Kavicsos közi tagóvoda helyettes vezetúője Bárczy István-díjat vehetett át

A Szilas táncosainak üdítő ritmusával kívánunk boldog új évet minden kedves olvasónknak! (PP,, Periszkóp Palotán, Rab László, 2021. december 31. Nyitókép: Tájkép a tubában)

Csak táncoljunk át szépen, galambom, a 22-es évbe!
CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )