Varga Imre és Bori Ferenc a két új kerületi díszpolgár

Varga Imre és Bori Ferenc a két új kerületi díszpolgár

Az idei évben díszpolgári elismerésben két egykori önkormányzati képviselő részesült. A díszpolgárrá avatás ceremóniáját október 23-án, az 56-os ünnepségek keretében adták át a városházán.

Bori Ferenc nyugalmazott mérnök 1994 és 2006 között három cikluson át az MDF képviselőjeként vett részt a testület munkájában. A jogi, ügyrendi és közrendvédelmi-, a kerületfejlesztési, városüzemeltetési és környezetvédelmi-, illetve a szociális és egészségügyi bizottságnak is tagja volt. Jelenleg a Rákospalota-Óváros Református Gyülekezet presbitereként tevékenykedik.

Varga Imre, a Budapesti Vegyiművek Vállalat korábbi vezetője, illetve négy cikluson keresztül a kerületi önkormányzat képviselője és tanácsnoka volt. 1973-ban költözött családjával Újpalotára, mind a mai napig itt él. Társadalmi munkában a társasházuk pénzügyi és ellenőrző munkáját végezte. Önkormányzati képviselőként a pénzügyi és költségvetési-, a közbeszerzési-, illetve a pénzügyi és gazdasági bizottságnak is elnöke, alelnöke, valamint tagja volt. 1994-től 2010-ig a Fővárosi Közgyűlés kerületi kollégiumában elnökségi tagként, illetve alelnökként tevékenykedett. Kiemelkedő szerepet vállalt a XV. kerület oktatásának átszervezésében. 2006-2010 között a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének munkájában pénzügyi és gazdasági ügyekben Hajdu László, akkori polgármester tanácsadója volt.

A kitüntetetteknek szívből gratulálunk.

Az október 23-i ünnepi testületi ülésen további elismeréseket is átadtak. A Kiváló Kormánytisztviselő Elismerő Okleveleket idén Bäck Tímea Judit, a Budapest Főváros Kormányhivatala XV. Kerületi Hivatalának hatósági szakügyintézője, illetve Kovács Éva, a kormányablak szakügyintézője kapta.

Csoportképen a kitüntetettek

Kiosztották a Rendvédelmi Szervek Elismerő Okleveleit is, melyeket ezúttal Jókay-Guttmann Zsolt Imréné és Nagy Ágnes rendvédelmi igazgatási alkalmazott, Komor-Kerekes Dóra rendőr főhadnagy, Lisziné Bánföldi Judit rendőr alezredes, Liszka Martin Márk ügyviteli alkalmazott, Lógó Rita rendőr százados, Nagy Dávid rendőr törzsőrmester, Pocsai István rendőr főtörzsőrmester, Reszkető Sándor címzetes rendőr alezredes, Somogyi-Farkas Vivien rendőr törzsőrmester, Béres Zoltán tűzoltó alezredes, tűzoltóparancsnok, Bötkös Zoltán tűzoltó főtörzsőrmester, Kirchhofer Ádám tűzoltó őrmester, Leki Csaba tűzoltó őrnagy és Majer Gábor tűzoltó főtörzsőrmester vehetett át. (PP, Rab László, 2021. október 25. – nyitókép: XV Média/Vargosz)

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )