Három óriásplakát Újpalota határában

Három óriásplakát Újpalota határában

Megint kezdődik. Plakátokkal kedveskedik nekünk a kormányunk, nem túl ízléses formában, amolyan orrba verős kezd lenni a tempó, nagy sárga figurák éktelenkednek a zöld mezőben, a háttérben futballpálya látható Újpalotán az autószervíz mögött.

Szeretnénk-e, ha több lenne a minimálbér. Ezt kérdi tőlünk a rendszer a mi pénzünkön, a mi adóforintjainkból kitett óriásplakátokon. Mire számítanak? Azt válaszoljuk, hogy mi, kérem, ellenzéki kerület vagyunk, itt az orbáni rendszer nem rúgott labdába mostanában, ezért nem szeretnénk a minimálbér emelését. Ki az a marha, aki nemmel válaszol az ilyen inzultációs kérdésre? Megy lefelé a NER, azelőtt nem tettek fel ennyire bárgyú kérdéseket.

Ritka szép látvány

A másik az LMBTQ, amivel kihajtanak bennünket a világból. Mintha úgy nézne ki a helyzet, mintha Soros György és Gyurcsány Ferenc (felváltva) rábeszélt volna bennünket arra, hogy változtassuk meg a nemünket. Mert ez is téma lett: a nemváltás. Mintha a dolog úgy működne, hogy szerda reggel még férfiak vagyunk, de csütörtökön már nők akarnánk lenni. Most komolyan, zöldséget veszünk az újpalotai piacon, meg sárgabarackot (aranyáron!), kevés tojás is kell a nyári lecsóhoz, találkozunk közben Mancikával, megkérdezzük, hogy szolgál a kedves egészsége, satöbbi. És közben a nemváltáson gondolkozunk zacskókkal és cekkerrel a kezünkben, ugyebár. Hogy direkt idegesítsük a kedves kormányt, mely éjt nappallá téve őrzi a nemünket. Nem engedi például, hogy az oskolában a homoszexualitásról beszéljünk. Mintha mi állandóan erről akarnánk beszélni. És a gyerekeket is rá akarnánk venni, hogy vonzódjanak a saját nemükhöz. Micsoda állatság ezt feltételezni rólunk. Az idiotikus kormányközlések most már mindennaposak. Ember legyen a talpán, aki egy sima munkanapon kihámozza belőlük a lényeget.

Meg kell például védenünk a gyerekeinket. Kitől? Nyilván Brüsszeltől. Mondja ezt az a kormány, mely az Európai Unió teljes jogú tagjaként ügyködik 2004 óta. Ezért kell a népszavazás. De szerintünk meg úgy van, hogy óvnunk, féltenünk kell a gyerekeinket az itthon rájuk leselkedő veszélyektől. Nem ám az Európai Bizottságtól. Az ellen védje meg a kormány a saját gyerekeit. De hát ilyen neki nincsen. Csak hatalma. És a jelek szerint azzal azt szeretne csinálni, ami neki tetszik. Ez van rajta a plakátokon; három ormótlan kék-sárga korüzenet a Szentmihályi úton. Az a cél vele, hogy idegesítsenek velük bennünket. A mi pénzünkön.

Megáll az ész és visszanéz.

Ui.: Ha valaki a Pólusba igyekszik, vigyázzon, ne nézegesse sokáig az ócska propaganda-ábrákat tartalmazó minimálüzeneteket, nehogy nővé változzon férfi létére, és megfordítva. Haladjon tovább, keressen inkább olcsó paprikát a lecsóba. (Rab László, 2021. július 28.)

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (1)
  • comment-avatar

    […] Három óriásplakát Újpalota határában 2021-07-28 […]

  • Disqus ( )