Németh Angéla átvette mandátumát

Németh Angéla átvette mandátumát

Október 8-án este a városháza dísztermében mandátumátadó ünnepségen iktatták be Németh Angélát polgármesternek, aki szeptember 30-án időközi választáson nyerte el a választók bizalmát a 15. kerületben. Németh Angéla Rákospalota, Pestújhely és Újpalota történetében az első nő, aki a polgármesteri posztot betöltheti. Mandátuma egy évre szól, jövőre ugyanis “rendes” önkormányzati választások lesznek. 

Németh Angéla mandátumának átvétele után nyilatkozott a Periszkópnak. 

Az új polgármester rövid beszédben köszönte meg a plénum előtt a támogatást. Nem most kezdte a politikusi pályát, mondta, és hozzátette, megtanulta a legfontosabb dolgot, “soha nem szabad visszaélni a ránk ruházott hatalommal”. Azok támogatására is számít munkája során, akik nem rá szavaztak. Köszönetet mondott a családjának és Hajdu Lászlónak, akitől azt tanulta meg, hogyan lehet jó vezetőnek és jó embernek lenni. Külön kiemelte az országgyűlési képviselő feleségének segítségét, akire mindig számíthatott. 

Hajdu László, a korábbi polgármester köszönetet mondott annak a több mint 22 ezer szavazónak, aki részt vett a választáson. A polgármester-választás a hetven szavazókörben törvényesen zajlott, mondta, éles volt a küzdelem, a szórólapokra ugyan sokszor valótlanságok voltak írva, és meg lehetett belőlük tudni, hogy “milyenek vagyunk”. – Amikor először lett képviselő – idézte föl az országgyűlési képviselő Németh Angéla húsz évvel ezelőtti rajtját -, még egyetemista volt, de a második legjobb eredménnyel nyerte a körzetében a választást. Akkor még nem gondolhattam, hogy egyszer majd polgármesterként köszönthetem a kerületünkben. 

Képeink a mandátumátadó ünnepségről

 

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )