Szomorú és vidám percek

Szomorú és vidám percek

A születés és a halál jegyében teltek az elmúlt hetek, táncoló-tomboló fiatalok váltották egymást a búcsúzó sportbarátokkal, akik az egykori legendás futballistára emlékeztek. 

Engedjük előre az ifjakat, mert ők általában nem érnek rá, mindig sok a dolguk, ki se látszanak a tennivalókból. 

Szavalóversenyen

Hétéves lett a Csomópont Tehetséggondozó Egyesület, ennek megfelelően nagy bulit csaptak Karacs Miklósék Újpalotán, ott voltak az egyesület tanoncai, annak a közösségnek a felkaroltjai, akik nagyon  nehéz munkát végeznek, amikor mentoraik a könnyű műfajok világába bevezetik őket. Sok-sok boldog örömkönny és olykor fanyalgás is övezte a csomópontos hét esztendőt, amit szűknek azért egyáltalán nem lehet nevezni. A Periszkóp részt vett számos rendezvényükön, ott voltunk a dal- és szavalóversenyeken, láttuk a fiatalokat a musical-bemutatókon, lelkes rajongói vagyunk a Csinibabáknak. Amit a Sződliget utcában Miklósék csinálnak, példaszerű. Amivel próbálkoznak, irgalmatlanul nehéz feladat, és ezt egy kézenfekvő példával tudnánk megvilágítani. Meg lehet egy gyereket tanítani fuvolázni, hegedülni vagy énekelni, különösen egyszerű a helyzet, ha valakiben megvan az affinitás. De úgy megtanítani valakit fuvolázni, hogy közben fejen is álljon, és szórakoztasson vele másokat, az már egy kicsit nehezebb mutatvány. 

Az akadémikus kultúra pártolói sokszor eltévednek, amikor nem veszik számításba, hogy a szórakoztatásra is nevelni kell a gyerekeket. A hajlam, tegyük hozzá, ösztönösen megvan benük. Amikor zenélnek vagy táncolnak, azt azért csinálják, hogy másoknak tessen. Ezt elfogadható minőségben előállítani: komoly, fáradságos munka. Korábbi felvételeinkkel tudjuk mindez igazolni. Boldog szülinapot kívánunk a csomópontosoknak!

Elhunyt Géczi István

A szomorú hírrel folytatjuk. Hetvennégy éves korában elhunyt Géczi István, a Fradi és a válogatott egykori remek kapusa, a kerület díszpolgára. A kiváló sportembert, tanárt jól ismerték a kerületben sokan, hiszen egy időben országgyűlési és önkormányzati képviselő is volt. A kapusról az a mondás járta, hogy jobbra is tud vetődni, de a baloldalon dobog a szíve. Géczi István mindig ügyelt rá, hogy soha, a legnehezebb pillanatokban se sértsen meg a véleményével másokat, a kudarcokért nem a csapattársait okolta, derűs, rendes ember volt, sokat veszítettünk vele. Alakját és sportsikereit egy részletes életút-sztoriban dolgoztuk fel, itt található. Az ő alakját is egy korábbi videóval ídézzük meg, nyugodjék békében. (PP, Rab László, 2018. szeptember 18.)

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )