Betyárkodásaink a majálison

Betyárkodásaink a majálison

A Bányász parkban rendezte a kerület az idei majálist, besegített a szép verőfényes idő, és azt is el lehet mondani, hogy a sok politikai “feszkó” után jól állt az egybegyűlteknek az oldott hangulat és a barátkozás. A főzőverseny hallatlanul népszerűnek bizonyult, a pártok és közösségek nem csupán alapanyagból táraztak be bőséggel, de előkerültek a téli alkoholos aranytartalékok is. A gyerekek rajcsúroztak, a lánykák szépek voltak, az ifiurak a Budai II. Stadion gyepén gyűrték egymást. Mutatjuk. 

A pártkaják közül az LMP és Fidesz titkos receptjét gyűjtöttük be, és be tudunk számolni egy történelmi jelentőségű palacsintázásról is, úgyis ez most a kerületi legend’. Történt, hogy a Fidesz főzőcsapatánál megjelent az egykori polgármester, és immáron egykorinak tekinthető országgyűlési képviselő, László Tamás. Majd hirtelen ötlettől vezérelve odament a lokálpatrióták árnyas fája alatt hűsölő polgármesterhez, Hajdu Lászlóhoz, aki legyőzte ellenfelét nemrég az országgyűlési választásokon. A volt és az új képviselő kezet fogott, Dr. Németh Péter pedig, aki bakonyi betyárlevest főzött társaival (csak felsőfokban tudunk nyilatkozni róla), megkínálta Lászlót palacsintával. A volt képviselő pedig elfogadta. Ami nem jelenti azt, hogy ezután az urak össze fognak járni ultizni, de azt elmondhatjuk, hogy azért az ilyet jobban viseljük, mint a kampány végén az újpalotai Fő térre kihelyezett óriásposztereket, amelyeken a kipécézett főszereplők homlokára vörös csillagot pingáltak. Nehezen felejtjük, mert akkor, ott, azt éreztük, hogy ennél már nem lehet jobban lemenni kutyába. Úgyhogy csak palacsintázzanak nyugodtan, ők is jobban járnak vele, meg mi is. Mutatjuk, miféle bográcskölteményekkel készültek a pártok és a lokálpatrióták. Kérnénk, hogy ha tehetik, főzzenek máskor is, hogy sokan jól lakhassanak belőle. 

A színpadon karatés gyerekek kurjongattak, elől a kutyások mutogatták az ebeket, fogyott a lángos meg a kétezer forintos lufi. Az volt a jó, hogy semmi sem volt kötelező, a békés trécselés vitte a prímet, a kerület békebeli arcát mutatta, nyoma sem volt a hónapokig tartó párthirignek, ami beszivárgott a panelrengetegbe és a ligetes városrészekbe is, hogy aztán fojtogató masszaként szaporodjon föl nagy gyűlöletbuckákká, amelyek eltakarítása nem olyan egyszerű, nem elég hozzá egy kedélyes majálist tartani, a dolgok nem billennek a helyükre egyhamar. De azért lehet próbálkozni a nyugodt hanggal. 

Igen jó kezdeményezésnek tartjuk a Hubay Platózenekar színrelépését, a fiatal fúvósok körbejárták a várost, és zenés ébresztőt tartottak. Hasonlóképp pompás ötlet volt a Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat kisvonatos bulija, szívesen kipróbáltuk volna, de reménytelen volt a sorállás, olyan sokan jártak vonattal a derűs májusi kedden. 

A majálison találkoztunk Hajdu László polgármesterrel, aki május 8-án a Demokratikus Koalíció megválasztott képviselőjeként részt vesz a parlament alakuló ülésén. Utána egy hónapja lesz arra, hogy lemondjon kerületi tisztségéről. A polgármester az elmúlt hetekben bejelentette, hogy az őszi rendkívüli választások végeredményének kihirdetéséig Németh Angéla alpolgármester veszi át tőle a kerület vezetését. Hajdu Lászlóval és Németh Angélával a vöröskeresztes sátor előterében beszélgettünk, a vérnyomásmérés értékeit, miután azok érzékeny adatok, nem adjuk közre. A Periszkópnak adott közös nyilatkozat itt tekinthető meg. 

Képgaléria a 18-as majálisról, nem spóroltunk, örömmel tesszük közzé a könnyedén letölthető képeket. Mindenkinek szép tavaszt! (PP, Rab László, 2018. május 1.) 

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )