RÁTE-gála a zeneiskolában

RÁTE-gála a zeneiskolában

Ünnepi koncertre hívta az egyik legaktívabb kerületi civil szervezet a támogatókat, szombaton este a Hubay Zeneiskola dísztermében gyűltek össze a Rászorulókat Támogató Egyesület alapítói és a meghívottak. Az egyesület fennállásának tizedik évfordulóját ünnepli 2018-ban. Talán érdemes megemlíteni, hogy 2008-ban húszan gondolták úgy, hogy a kerületben és máshol is létezhetnek olyan családok, akiknek megélhetéséhez, előre jutásához vagy problémáinak megoldásához segtséget lehet nyújtani. A jellegzetesen civil helyi próbálkozások létjogosultságát mi sem jelzi jobban, hogy az egyesület a kerületben képviselőket is be tudott juttatni a képviselő-testületbe, így súlya, szerepe még fontosabb lett. 

A gála is jelezte, hogy a szervezet kiterjedt kisközösségi kapcsolati hálóval rendelkezik, az egyesületi elnök Németh Angéla egyben a szociális ügyekért felelős alpolgármester is a kerületben (a másik “rátés” képviselő Király Csaba). A szintén RÁTE-alapító Hajdu László egy vak művész által készített órát ajándékozott helyettesének; az ajándék jelképes, mondta a polgármester, a segítségnek mindig időben kell érkeznie. Az estről kis videót vágtunk össze, mutatjuk. 

Az érdeklődő közönséget Dr. Németh Péter köszöntötte, ő pedig arról beszélt, hogy a tíz év alatt milyen sok barátot szereztek helyben és az ország más pontjai is ahhoz, hogy kerületi ügyek támogatásához kerestek erre vállalkozó embereket, közösségeket. Aktívak a civilek a kerületben, elhangzott, hogy jelenleg 125 szervezet tevékenykedik, vannak közösségek, amelyekről többet lehet hallani, másokról sokszor alig lehet valamit tudni, mert az aktivitásuk változó. 

A fellépők gondoskodtak a jó hangulatról. Az Aranytopán aranylábú táncosait a Csomópont dalösszeállítása követte, előttük vers (Radnóti Nem tudhatom-ja) hangzott fel a GYIÖK-polgármester, Mihály Gergő tolmácsolásában, a sort a végén a Hubay ördöngős ififúvós-zenakara zárta. Az ünnepi gála záróakkordjaként a házigazdák megvendégelték a nézőket, a műsor arra is jó volt, hogy a rég látott ismerősök most újra találkozhattak. Jöhetnek is a folytatásban a további munkás RÁTE-évek. (PP, Rab László, 2018. március 11.)

Képek a RÁTE-estről itt

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )