Pisztrángok a dzsungelben

Pisztrángok a dzsungelben

Zenével tört ránk a farsang, mindenféle vad muzsikával, volt benne musical és operett, Beethoven meg Hacsaturján, és hogy teljes legyen a hétvége muzikális szortimentje, felhangoztak kínai dallamok is a saolin-tánc alatt. 

Na most ezt illik megmagyarázni, nehogy valaki azt higgye, hogy sokfelé elvetődtünk, és felöntöttünk a garatra. 

Szombat délutáni körutunkat az Újpalotai Közösségi Házban kezdtük, ahol a Csomópont Tehetséggondozó tartott musical- és operett-show-t, igen népes hallgatóság előtt. Kanyik Nikiék nem szöszöltek, jöttek sorra az ismert dallamok a Nyomorultakból és a Dzsungel könyvéből, a gyerekek, akik beszoktak hozzájuk az elmúlt időszakban, nagy kedvvel énekeltek. Fellépett a kerületben ismert társulattal az Arany Violin énekverseny zalaegerszegi győztese, Merics Nikolett is, aki – friss hír – időközben Pestre költözött. Gyermekfelügyelőként éli életét, és az Edit Piaf-dalokat mesteri módon éneklő ifjú hölgy egyre több helyütt tud fellépni, ami örvendetes. 

A csomópontosok most “beújítottak” egy egészen picike tanítványt is, vitte a közönség szemét, amint a dzsungel mélyén lejtett a többiekkel. Ezt a különben egyáltalán nem könnyű műfajt is csak el kell kezdeni valahol. Az újpalotai színpad jó terep. Meg is mutatnánk, hogy miről beszélünk. 

Miközben áteveztünk a közösségi házból a Hubay Zeneiskolába (na jó, egy nagyon hosszú nevű olyan intézménybe, ahol művészetekkel foglalkoznak), kicsit megigazgattuk a csokornyakkendőnket és a frakkunkat, arra gondolva, nehogy kellemetlenül érezzük magunkat Beeothoven, Mozart, Schubert műveinek felhangzásakor, merthogy tanárkoncertre érkeztünk. 

Megnyugodtunk aztán, mert ezúttal nem a Köchel-jegyzékszám dominált, hanem az oldott farsangi hangulat, amelyben a zenésztanárok ki tudtak lépni a bűvkörből, és igazi vásári muzsikusokat meghazudtoló módon varázsolták el a nagyérdeműt.  Hogy a művésztanárok Beethovent játszva elkezdtek dzsesszelni, a Pisztráng-ötös stílusparódiák alatt pedig még egy pecabot is fölkerült a színpadra, azt jelzi, hogy a tanárok megtartották ígéretüket, és olyan színben tűntek föl, ahogy eddig még senki sem látta őket. 

A jó hangulatú est végén közös lakmározás vette kezdetét, a nézők találkozhattak a zenészekkel, és elmondhatták, mit szeretnének a következő formabontó zenei eseményen hallani a tanítványaikkal keményen bánó, a legkisebb szabálytalanságra is szigorúan lecsapó oktatóhadtól. Bokor György igazgató (oppardon: intézményvezető) a pisztrángozást követően fel is hívta a figyelmet rá, hogy várják az ötleteket. Nos, a magunk részéről azt kérjük, hogy legközelebb játsszanak a hölgyek-urak Beatles-t (Michelle), és ne felejtsék ki a repertoárból az AC/DC-t sem (na jó, jöhet helyette Metró, Illés vagy Omega, ennyi mozgásteret azért hagyhatunk). 

Mutatjuk, mit láttunk, miközben igen jól éreztük magunkat. 

Saolinok a kerületben

És akkor még nem szóltunk azokról a kínai dallamokról, amelyek a kerület fölött kacskaringóztak a szombati Holdújév eljövetelekor. A kínai kereskedelmi-kulturális központban a Szentmihályi úton felhangoztak az andalító dallamok, a színpadon saolinharcosok lejtettek, szerencsénkre Moór Évi és Németh Angéla ott volt (az alpolgármester asszony nyitotta meg az ünnepséget, a fotót is tőle vettük kölcsön).

A képek hangulatából arra következtetünk, hogy aki ott járt, annyira azért nem érezhette rosszul magát. 

A csomópontos buliról és a zeneiskolai tanárkoncertről készített fotóinkat közös galériába tettük. (PP, Rab László, 2018. február 18.)

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )