BL(SZ)-döntő Rákospalotán

BL(SZ)-döntő Rákospalotán

Felfokozott hangulatban játszották le a BLSZ I bajnokság zárómeccsét az egyaránt 70-70 pontos Kelen SC és a REAC csapatai között. A döntetlen a holland tulajdonban lévő kelenföldi gárdának kedvezett, így Kasza Daniék csak akkor érhettek volna célba, ha nyernek. Akkor mehettek volna az NB III-mas osztályozóra – amelyen tavaly a Sárvár ellen drámai csatában elbuktak. 

Nos, ezúttal elmarad az osztályozó, a REAC ugyanis 3:0-ra kikapott, a Kelen nyerte a Budapest-bajnokságot. A pénteki – 2 ezer néző előtt lejátszott! – rákospalotai derbi után az Újpest II. is megszerezte a három pontot és az ezüstérmet. A REAC tehát ebben az évben harmadik lett, ami dicséretes, de azért a szurkolóknak nagy csalódás volt. 

Sokan azért jöttek ki a Budai II. Stadionba, hogy a végső lökést megadják a csapatnak. Jó hangulat volt a lelátón, az ellenfél három busszal hozta a szurkolókat, zúgtak a biztató rigmusok bőséggel. És maga a meccs nem volt – sportnyelven szólva – alacsony színvonalú, bár az, hogy a Kelen a klubelnök fia, Van Den Aker Alex fejesgóljával megszerezte a vezetést az első félidőben, előre vetítette a baljós véget. A REAC támadásai tetszetősek voltak, de veszélyt nem jelentettek az ellenfél kapujára. A legjobban az egyedi és kreatív megoldások hiányoztak. A kétezer néző (ami azért nem szokványos ott, ahol az élvonalbeli meccseken is 2-300 néző van jelen) arra számított, hogy hazai pályán a REAC rohamozni kezd és a kapujához szegezi az ellenfelet. Hamar kiderült, hogy ebből most nem lesz semmi. 

A Kelen fiatalokkal jött

A szünetben a nézők arról beszélgettek, hogy itt a nagy lehetőség, mégse tudnak élni vele. Ennek pedig az az oka, hogy a csapat megrettent, és agyonnyomta a fiúkat az esélyesség terhe. Kasza Dani és a Fradit megjárt Popov Patrik is halványan játszott, a csatárok pedig rendre belebotlottak a Kelen fegyelmezetten záró védelmébe. A legfeltűnőbb az volt, hogy milyen sok fiatal van az ellenfél csapatában. Ők döntötték el végül a meccset a második félidőben. Előbb az utánpótlás-válogatott Tímári Norman cselezte végig szinte az egész REAC-védelmet, hogy aztán középről bevegye lenn a jobb sarkot. Aztán pedig jött a kegyelemdöfés, a 18 éves Kiss Gábor éles szögből talált be a hosszúba. A kérdés ezzel eldőlt, a szurkolók, akik nagy várakozással tekintettek a mindent eldöntő találkozóra, elkezdtek a második félidő vége előtt hazaszivárogni. A gyerekeket sajnáltuk a legjobban a lelátón, vágytak a sikerre, aztán mégis csalódniuk kellett. 

Többre vágyott a publikum

A bronzéremhez gratulálunk, azzal a megjegyzéssel, hogy a rákospalotai hagyományok és a REAC-nál folyó utánpótlás-nevelés miatt is jóval többre vágyunk. Nem feltétlenül NB I-re és élvonalbeli futballra (bundabotránnyal, mint évekkel ezelőtt történt), hanem arra, hogy a gyerekek, akik a kék-sárga egyesületben játszanak, és a különféle korosztályos csapatokban szépen helytállnak, lássák, hova lehet eljutni, ha mindent beleadnak. Ha a felnőttek a BLASZ I-ben küzdenek, a legtehetségesebbeket könnyebben elszipkázzák a nagyobb egyesületek. Az pedig a fejlődés gátja. 

Ezzel együtt hajrá REAC! (PP, Rab László, 2019. május 31.)

Képeink a kétezres nézőszámot produkáló nagy derbiről

 

 

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )