A faház titka (avagy a Nagy Lebukás)

A faház titka (avagy a Nagy Lebukás)

Megpróbáltunk a bernecebaráti képzőművészeti alkotótábor mélyebb rétegeibe betekinteni. Fazekas Réka és Engel Alexandra volt segítségünkre, Réka a pszichológiai folyamatokat elemezte, és azt is elmesélte, nagyjából mennyit nem aludtak az egy hét alatt.

Másik kalauzunk arra vállalkozott, hogy megmutatja nekünk a nyolc faház közül a legrejtélyesebbet. Azért is, hogy lássuk, hogy néz ki egy ilyen faház, és azért is, hogy a közösségépítés egészen magas szintjére eljuthassunk.

Az igazság az, hogy szokványos leskelődésnek indult ez a faház-sztori, és addig nem is volt semmi baj, amíg az első szobát és a mosdót megtekintettük. Jött aztán egy bizarr jelenet. Úgy döntöttünk, váratlanul és bejelentés nélkül benyitunk egy ajtón, legfőképpen azért, hogy kíváncsiságunknak eleget tegyünk.

Fennállt annak a veszélye, hogy olyan intim pillanat birtokába jutunk, amely egycsapásra meghiúsítja kicsiny és ártatlan riportunk közzétételét, de aztán szerencsénk volt, mert a második szobában éppen nem volt senki. Így nem kellett szemérmesen eloldalognunk, bátran benyithattunk a harmadik, legbelső szobába.

Ott viszont mi fogadott bennünket? Na mi? Mutatjuk. Erről a titkos belső szobáról (is) szól Nagy Lebukás című bernecebaráti kisfilmünk, íme.

A képzőművészeti tábor, melynek immáron tótszentmártoni, murkirályi (Donji Kraljevec), aknaszlatinai, kassai, ócsai és rákospalotai vendégei is voltak, vasárnap bezárta kapuját.

A hetven gyerek sokáig és szívesen fog emlékezni a júliusi “bernecebarátkozásra”.

Mi most itt azoknak mondunk köszönetet, akik elkísérték a gyerekeket, és osztoztak velük a derűs pillanatokban.

Külön köszönet a kísérőpedagógusoknak, akik a következők voltak: Petra Stampar, Gabriela Binder, Kuzma Orsolya (Donji Kraljevec), Sajniné Pataki Mária (Tótszentmárton), Ivanecká Mária, Zajacová Zuzana, Ildikó Szegedyová (Kassa), Norik Éva (Aknaszlatina). Hálás köszönet a lelkes részvételért a szekcióvezetőknek: Rákoskertiné Balog Fruzsinának, Csábi Katalinnak, Vértes Anikónak, Szurgyi Margitnak, Molnár Magdinak, Szálas Jenőnek, Sáfrán Csabának, Halász Líviának, Andula Zsuzsannának, Baksa Brigittának. Köszönet a GYIÖK, a Hubay Zeneiskola és a Csomópont Színitanoda aktív közreműködéséért, és mindazoknak, akik az önkormányzat részéről pátyolgatták, babusgatták ezt a régi kedves tábort. (PP, 2017. augusztus 2.)

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )