A Szilas-patak parti gyilkosság helyszínén

A Szilas-patak parti gyilkosság helyszínén

D. Csabát, a csantavéri vállalkozót (Vajdaság, Szerbia) több ember megölésével gyanúsítják, a Szilas-patak parti brutális gyilkosság körülményeiről itt a blogban mi is beszámoltunk. A szerbiai magyar férfi 2018 szeptember 20-án kokaineladás ürügyével a Pólus bevásárlóközpont mögé csalt egy gödöllői vállalkozót, majd hidegvérrel lelőtte. Dér beismerte tettét, azt mondta, csek meg akarta tisztítani Európát a drogtól.

Tudjuk, hogy nem ez történt. A tettes és áldozata éjjel érkezett a Szilas-patak partján lévő elhagyatott parkolóba, közel a nagy kőhöz. Amint autóikból kiszálltak, az elkövető térdre kényszerítette V. Lászlót, és közelről fejbe lőtte. A testet ezután elvonszolta a patakmederig, majd elhajtott. V. László autójában drogot és készpénzt is találtak, ez azonban nem kellett a gyilkosnak.

A helyszínen most a nyomozók szembesítették a gyilkost egykori tettével. D. Csaba beszámolt arról, hogyan húzta áldozata testét a patakhoz. Azt is elmondta, a fegyvert elásta, de azt a rendőrök a nyomozás során nem találták meg.

A gödöllői vállalkozó azért halt meg, mert összeakadt egy szélhámossal. D. ugyanis 44 ezer eurót kapott a remélt kokainszállítmányért, amit nem tudott prezentálni; a 11 csomagban, amit a helyszínre vitt, cukor volt, nem pedig kokain. Az áldozat a barátnőjével ment a Szilas-patak melletti kihalt parkolóba, akinek a férfi azt mondta, a helyszíntől távolabb várakozzon, mert “olyan emberekekkel találkozik, akik már öltek embert”.

A végzettel találkozott ezután. A barátnő semmit nem látott az esetből, amikor közelebb ment, semmit nem talált. Reggel, amikor újra visszament, már a rendőröket találta a helyszínen.

A tett helyszíne

A bérgyilkos ellen, akinek Szerbiában is voltak esetei, hajtóvadászatot indítottak, ám Dér Szentendréről a rendőrök előtt pár órával sikerült Párkánynál Szlovákia felé elmenekülni. Prágában húzta meg magát, onnan hozták végül vissza Magyarországra. Akkor derült ki, hogy a belgrádi gyilkosság előtt, két éve kivégzett egy horvát férfit egy amszterdami kávéző teraszán.

A Szilas-patak menti gyilkosság ügyében előre kitervelten, több ember megölésének bűntette, lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés és csalás miatt átadták az ügyet a Fővárosi Főügyészségnek. A bérgyilkos minden bizonnyal életfogytiglan fegyházbüntetést kap. (PP, Rab László, 2020. augusztus 8.)

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )