Rajtunk múlik, hogy lesz-e második hullám

Rajtunk múlik, hogy lesz-e második hullám

Ha optimista választ kellene adnom, azt mondanám, hogy egy-másfél hónapig. De inkább fogalmazzunk úgy, hogy nyár közepére, augusztusra helyreáll a rend a kerületben, az országban. Azon vagyunk, hogy ez így legyen.

Március 24-én nyilatkozta ezt blogunknak Cserdiné Németh Angéla polgármester, félve, bátortalanul írtuk le, mert akkor már ömlöttek ránk az olasz adatok, tele voltunk aggodalommal.

Most azt kell mondanunk, hogy a polgármester időérzéke rendben volt. Nyár közepére, augusztusra valóban helyreállhat a rend, még tán valamivel hamarabb is, hiszen már nincs időkorlát, és az elmúlt héten újranyitottak a művelődési terek, a Csokonai, az Újpalotai Szabadidő Központ és a Pestújhelyi Közösségi Ház is elkezdte szervezni nyári táborait. Van tehát arra remény, hogy visszatérjünk a normális kerékvágásba.

A polgármester azelőtt nyilatkozott a blognak, hogy újra összeül a képviselő-testület (június 30-án), és megkezdődhet a helyreállítás. A legnagyobb gond az lesz, hogy a munkájukból kiesett családokat hogyan segítsék abban, hogy visszazökkenjenek.

A rövid összefoglaló elérhető a Periszkóp Palotán Facebook-oldalán is. A legfontosabb közlendő, hogy ha minden jól megy, és megtanulunk közösen vigyázni egymásra, elkerülhető a második hullám. (PP, Rab László, 2020. június 26.)

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )