A kijárási korlátozás előtt

A kijárási korlátozás előtt

Egyszer majd nagyon fontos lesz minden ezekben a napokban történt aprócska mozzanat felidézése. Ahogy Matlák Gábor alpolgármester fogalmazott, “amikor majd elmúlik ez az őrület”, mindent bepótolunk, és újra személyesen meséljük el egymásnak, milyen volt közös köronavírusos tavaszunk. A Húsvét előtti hetekből március 28-ára minden bizonnyal emlékezni fogunk. Miként a világban sok helyen, nálunk is kijárási korlátozásokat vezetnek be, annak összes kényelmetlenségével és kellemetlenségével együtt. Elfogadjuk, közös érdekünk. “Mindenkiből egy van” -, mondta a képviselők közös videójában Farkas Edit.

Arra is emlékezni fogunk, mert itt lesz ez a kisvideó, hogy a maszkot használó Király Csaba mögött gyönyörűen virágzik az aranyvessző és a japánbirs (itthon kecskerágó), tombol a Húsvét előtti hetekben a szeszélyes tavasz, hol kicsattan a jókedvtől, amitől a parkokban áriázni kezdenek a fázós rigók, hol pedig újra ránk szórja a havat, amivel viszont a barackfák szerelmeseit rémíti meg.

Ilyen a hangulatunk is. Ömlenek ránk a hírek, mi pedig kapkodva mazsolázunk. Hol belelkesülünk, hol letaglóznak bennünket az Olaszországból, Spanyolországból érkező hírek. Ott vannak aztán mellettünk a gyerekeink, elvárják tőlünk, hogy bölcsességünket bizonyítva megmagyarázzuk nekik, mi ez az egész. Nem mindig sikerül. Állunk aztán a boltban a gondolák előtt, és azon tűnődünk, hogy pontosan mégis mi az, amire a legnagyobb szükségünk van. De nem tudjuk, mert most vagyunk először ilyen élethelyzetben.

A második hét viszonylag nyugodtan telt a kerületben, megszervezték az idősek ellátásának technikáit, nincs élelmiszerhiány, akiknek feladata a védekezés, állják a sarat, a videó is jelezte, hogy most nincsenek emésztő viták. Van helyette a bezártság élménye. Az a feladatunk, hogy megtaláljuk benne azt az erőt, amire szükségünk lehet ahhoz, hogy túljussunk közös nagy élményünkön.

Nem véletlen, hogy a rendszeressé váló esti újpalotai taps azoknak az egészségügyiseknek is szól, akik a nehéz napokban nem maradhatnak otthon. (PP, Rab László, 2020. március 27. – nyitókép: bevásárlás szervezése a nyugdíjasház előtt, fotó: Varga Gábor Vargosz/XVMédia)

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )