A RÁTE köszöni

A RÁTE köszöni

A Hubay zeneiskola koncerttermében jártunk a Rászorulókat Támogatók Egyesülete Köszönöm-koncertjén. Ami igen pontos elnevezés, az egyesület azokat hívja meg ezekre a rendezvényekre, akik valamilyen formában támogatták munkájukat.

Szép számmal érkeztek a meghívottak, emléklapot kaptak a bejáratnál, a műsor alatt pedig végig látni lehetett a nevüket a kivetítőn. Kínai és vietnámi kereskedők is voltak köztük, ami örvendetes.

A támogatók emléklapot kaptak

A közösségi ügyek felkarolása nem csupán érzelmes vállalkozás – hangsúlyozta köszöntőjében Cserdiné Németh Angéla polgármester, a RÁTE elnöke, aki szerint a tettek igazolják, hogy a civil szervezeteknek van létjogosultságuk. – Soha nem mehetünk el rászoruló beteg vagy magányos társunk mellett, számítanunk kell egymásra a kilátástalannak tűnő helyzetekben is. Nincs kicsi meg nagy segítség, s nehéz helyzetben lévő embertársunk számára a biztató mosoly is életmentő lehet.

Hajdu László országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy nemrég Újpesten krumplit és száraztésztát osztogattak a köztisztviselők, ki voltak vezényelve, mert kampány volt. – Minket nem szoktak kiparancsolni – jegyezte meg Hajdu, és felidézte, volt idő, amikor a RÁTE nem kaphatott támogatást, egy parkolóba szorultak, ott voltak kénytelenek szegény sorstársaikat vendégül látni. Az is elhangzott, hogy amikor a szegényemberek leveleket írnak a gazdag embereknek, sokszor válaszra se méltatják őket. – Nem ilyen világot akarunk – jegyezte meg a képviselő –, annak idején a kereszténység elve a jótékonykodás volt, ehhez tartjuk magunkat.

Elkezdődött aztán a gála, melyben ifjú táncművészetis diákok ugyanúgy felléptek, mint a méltán népszerű Sori Oldi néptánccsoport tagjai (nevük azt jelenti, Soroksári Öregek, miközben eléggé fiatalosan mozogtak).

A Sori Oldi táncosai

Pompás filmzenékből készített válogatást a Hubay Ifjúsági Fúvószenekar, Kőrösy Róbert tanítványai A keresztapa című filmből játszottak egy kedves betétet, amit meg tudunk mutatni.

Van egy másik felvételünk is, amelyet a blog youtube-csatornáján helyeztünk el (szabadon letölthető, hogy megmaradjon évek múlva is, itt érhető el).

A közönség lelkesen fogadta a mutatványokat, és azoknak, akikkel máskor a főzőüstök mellett szoktunk találkozni, ezúttal csak annyi dolguk volt, hogy kényelmesen hátradőljenek, és élvezzék a muzsikát. Láttuk őket szorgoskodni a kerületi rendezvényeken, nem azok a fajta emberek, akik elszaladnak a munka elől. Azt se szokták mondani, hogy nem érnek rá, nem tudnak menni az ételosztásra.

Palocsai Béla képviselő a családjával az első sorban

Mi is köszönjük a RÁTE civil segítőinek a sok önkéntes munkaórát, amelyet azokra áldoztak, akiknek nem volt lehetőségük adni. (PP, Rab László, 2020. március 2.)

További képeink a RÁTE-gáláról

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )