Ha november, akkor ANNO

Ha november, akkor ANNO

Hamarosan kezdődnek az 1996-ös születésű Anno Művészeti Hét rendezvényei (november 15-24.), a Csokonai Művelődési Ház pestújhelyi és újpalotai tagintézményeivel kínálja a programokat nem csak a magas művészet, de az önfeledt szórakozás kedvelőinek is. Többségében azért mégiscsak a zene, az irodalom, a tánc és a film viszi a prímet, ezt egészítik ki egy-egy érdekesnek ígérkező kiállítással.

A Csokonai számos eseményt Ady Endre halálának századik évfordulója köré szervezett, lesznek érdekes koncertek (Hobo, Makám), és olyan előadások, amelyek a magyar költészet nagy megújítójának életművét nem feltétlenül iskolás vagy irodalomtörténeti szemüvegen át nézik. Ebbe a sorba illeszkedik az a kötetlen beszélgetés is, amelyet Ady és Nyugat folyóirat kapcsolatáról tartunk – periszkópos megközelítésben – a Nyitott Ajtók Együttműködési Irodában Újpalotán november 21-én este ötkor.

A Makám Föl-földobott kő címmel november 15-én koncertezik a Pestújhelyi Közösségi Házban, másnap ugyanitt Szilas gyermek szólótáncfeszitvált rendzenek. Újpalotán lesz Gemini táncest, itt játszik a Hobo is, a Csokonaiban Ady-relikviákat lehet megtekinteni és az Ady Teátrum tart előadást. 

Érdekesnek ígérkezik a Kozák Téri Közösségi Ház Ady Akusztik – Rocksuli koncertje, és kíváncsian várjuk a Csokiban a Röfi 2019 legjújabb rövidfilmjeit (Röfi=Rövidfilmek Fesztiválja). Tavaly a Susotázs eljutott Amerikába az Oscar-díj előszobájába, előzőleg az Újratervezés (szintén Tóth Barnabás kisjátékfilmje) zajos sikert aratott a magyar világhálón.

Jönnek a hűvös esték, gyérülnek a szabadtéri programok, de a 15-ben szerencsénk van, mert be tudunk húzódni valamelyik kultúrházunkba, e tekintetben mindhárom kerülterész jól el van eresztve.

Úgyhogy arra biztatunk mindenkit, válasszon a gazdag programból, és találja meg az alkalmat arra, hogy találkozzon az ismerőseivel. Arra törekszünk, hogy sok-sok érdekes összejövetelről be tudjunk számolni. (PP, Rab László, 2019. november 6.)

*

A teljes program itt található.  (Az ANNO eseményei a Facebook-on is elérhetők.)

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )