Egy, velem ugye könnyen megy

Egy, velem ugye könnyen megy

Toldy Mária énekesnő lett a 15. kerület egyik új díszpolgára. A Pestújhelyen élő művész, akinek énektanári életműve legalább olyan gazdag, mint énekesi pályafutása, Dr. Varga Pál állatorvos mellett kapta meg a kitüntetést október 23-án a városházi ünnepségen. A hatvanas évek ünnepelt táncdalénekese a közönség tapsvihara közepette vette át a címet Hajdu László országgyűlési képviselő jelenlétében Cserdiné Németh Angéla polgármestertől. Elmondta, hogy anyai nagyapja 1925 körül vásárolta azt a házat, amelyben jelenleg is él. – Én már itt születtem, sehova innen nem vágyom, köszönöm a megtiszteltetést – mondta a ceremónián a Rövid az élet, a Barna bőrű hableány és más ma is fülünkbe csengő sláger egykor a Táncdalfesztiválokon oly népszerű énekese.

Toldy Máriát tavaly 80. születésnapján köszöntöttük itt, a blogban, a számos dal felidézésével készített szövegünk itt érhető el. Most csak annyit ismétlünk el, hogy a France Gall-féle Viaszbaba 1965-ös magyar változatával indult az énekesi karrier, Toldy Mária nevét és hangját a Húszéves vagyok és a Más ez a szerelem című dalok tették ismertté. Itt most a címben jelzett slágert idézzük.

Az évtizedek óta énekoktató Toldy Mária meglehetősen “szintén zenész” családban éli mindennapjait, férje, Malek Miklós zeneszerző, illetve gyermekei, Miklós és Andrea is a zenei pályát választotta. A Budapest- és Weiner Leó-díjas, tisztikereszttel is kitüntetett Toldy Máriának jó egészséget és jó unokázást kívánunk (egyikük ott csimpaszkodott a nagymama nyakában a díjátadó után).

Dr. Varga Pál állatorvos lett a másik díszpolgár

Dr. Varga Pál állatorvos

Dr. Varga Pál 1955-ben született Rákospalotán földműves szülők gyermekeként, családja évszázadok óta itt él, amire felettébb büszke. 1992 óta kerületi állatorvos, 2002 óta hatósági állatorvosként is dolgozik. A rendszerváltást követően a Rákospalotai Gazdakör elnöke és alelnöke is volt. Tanácsnokként szervezte a kárpótlással összefüggő feladatokat, valamint az egyházakkal való kapcsolattartást, különös tekintettel a vagyoni kárpótlási kérdésekre. Koordinálta a mezőgazdasági bizottság feladatait, üléseken rendszeresen részt vett. Állatorvosi hivatását az Énekes utcai Állatorvosi Rendelőben jelenleg is gyakorolja.

További díjak és kitüntetések, amelyek átadására szintén október 23-án került sor.

Bácskai Endréné Bobály Erika (1956. október 23-i Díj)
Jászolos Éva kormánytisztviselő (Kiváló Kormánytisztviselő Elismerő Oklevél)
Mislai Ferencné kormánytisztviselő (Kiváló Kormánytisztviselő Elismerő Oklevél)

A Rendvédelmi Szervek Elismerő Oklevelek birtokosai: dr. Balogh Róbert rendőr alezredes, kapitányságvezető, Balogh Brigitta őrmester, Jakab Ádám István főtörzsőrmester, Kelemen Sándor őrnagy, Komor Tamás hadnagy, Kővári Szilvia rendvédelmi alkalmazott, Stáb Gábor főtörzsőrmester, Szigeti Gábor hadnagy, Verdes Edina főtörzsőrmester, Zahorecz Áron őrmester.

Rendvédelmi Szervek Elismerő Oklevélben részesült: Béres Ferenc tűzoltó alezredes, tűzoltóparancsnok, Fekete István törzszászlós, Ocisnik Károly főtörzsőrmester, Rezsucha Roland főtörzsőrmester, Volkov Krisztián tűzoltó főtörzsőrmester.

Valamennyi kitüntetettnek gratulálunk! (PP, Biczó Henriett, Rab László, 2019. október 24.)

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )