Jön a főkertész, több lesz a kút és a kamera

Jön a főkertész, több lesz a kút és a kamera

Új, rendszerszintű köztisztasági programot jelentett be Németh Angéla a Karatna téri szabadtéri sajtótájékoztatón. A polgármester és a Répszolg ügyvezető igazgatója, Bokor István arról számolt be, hogy új alapokra helyezik a parlagfűmentesítést, a kerületi zöldítést és a hulladék kezelését is. Az új szisztéma fontos eleme a szektorfelelősök beállítása. A fiatal szakemberek feladata egy-egy terület teljes monitorozása lesz.

A sajttájon készült teljes anyagunk itt tekinthető meg.

Az új köztisztasági program nem hagyományos módon kezeli az illegális hulladék és a parlagfű sokszor megoldhatatlan problémáját. Több lesz a kamera a kerületben, átgondolt szakmai megfontolások előzik meg az öreg fák kivágását is, amelyek helyett – mondta Németh Angéla – újakat telepítenek. Az ezzel kapcsolatos döntéseket, noha igen sokan szoktak és szeretnek hozzá érteni, a jövőben a főkertész hozza meg.

A program része, hogy messzebbre próbál látni annál, hogy valaki jöjjön ide a Répszolgtól és szedje össze a kerületben a szétdobált szemetet. A polgármester sok támogatást vár a civilektől és maguktól a környezettudatos polgároktól is. Az elhanyagolt parkokat madárbarát módon újítják fel, hangzott el, és újakat létesítenek. A parkőrszolgálat fejlesztése mellett az illegális szemétlerakás elleni küzdelem részeként felállítják a hulladékkommandót, az önkormányzat pedig újabb ivókutakat és nyilvános mosdókat és illemhelyeket telepít. Arra vonatkozóan is elhangzott ígéret, hogy a polgármesteri hivatal a jövőben határozottabban lép fel a közterületi alkoholfogyasztás és a csendháborítás ellen. (PP, 2019. szeptember 12. Rab László)

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )