A majális persze egészen más

A majális persze egészen más

Előkerültek a télen berozsdált bográcsok, hatalmas üstökben főtt a gulyás, játszottak, táncoltak a színpadon a gyerekek, idillikus arcát mutatta a kerület a majálison. Voltaképp minden úgy nézett ki, mint ahogyan kinézhetne; kedélyesen beszélgetni a tavaszról, lakmározni a sátrak alatt vagy labdázni a stadion füvén – magunk mögött hagyva a politizálás gyötrelmeit -, ez kellene nekünk igazán.

A majálison készült képsorokkal igazoljuk, hogy nem kell átharapnunk egymás torkát, jól megférnek egymás mellett a pártüstök, nem mindig ehetetlen a másik főztje, a leglehetetlenebbnek tűnő ügyeket is meg lehet beszélni, nem biztos, hogy mindig vérre megy a játék. 

A majálisról persze elmaradni se nagyon lehet. Úgy is mondhatnánk, hogy itt nem lehet tartózkodni. Annál is inkább, mert közelít az európai parlamenti választás (ami mondjuk a marakodó feleket annyira nem hatja meg, önmagában ezért még nem mártóztak volna meg a pártok a nép szeretetében). Sokkal inkább oka a szorgos jelenlétnek az őszi önkormányzati választás, zajlik a helyezkedés, mindenki tudni szeretné, mi vár rá.

Voltaképp ennek a sakkjátéknak esik áldozatul a költségvetés is, amelyet immáron hatodszor nem sikerült elfogadni. Az erre vonatkozó utcai reakciók ismeretesek, forgattunk róla egy kis videót, mire az a vád ért bennünket, hogy a Periszkóp is politizál. Erre csak azt tudjuk mondani, hogy bárki bármikor megkérdezheti a kerület lakóit arról, ki mit gondol a költségvetés-játszmáról. Mindenki megnyugtatására közöljük: az emberek minden különösebb indulat nélkül, de azért teljesen világosan látják, hogy mi történik a kerületben. 

A helyi politika újabb érdekessége, hogy a képviselő-testület simán megszavazta legutóbbi ülésén az átmeneti gazdálkodásról szóló rendelet módosítását. Erre a közelgő EP-választás miatt volt szükség, igen nagy robajjal járt volna, ha itt is összezár a költségvetést blokkoló, a csodát általában személyi ötletektől váró alkalmi szövetség. A majálison erre vonatkozóan egyébként föltettük a kérdést Németh Angéla polgármesternek. Tudni szerettük volna, mitől lett most meg hirtelen az egység. A nyilatkozat a Periszkóp videocsatornájában látható, hallható, íme. 

No de a lényeget nem is mondtuk el a majálisról. Alkalmunk volt pártállásra való tekintet nélkül belekóstolni a gulyásételekbe. Azt tapasztaltuk – nem beszélünk haza -, hogy a 15.ker-ben igen jól tudnak főzni. Nem sajnálják a hozzávalót, a fűszerezéssel sincs semmi hiba. Nem is értjük, hogy amikor nem bográcsgulyásról van szó, miért sózzák el annyira az ételt. (PP, Rab László, 2019. május 3.)

Képeink a majálisról

 

 

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )