Johe ’90

Johe ’90

Virágcsendélet (magángyűjteményben)

Kilencvenedik születésnapján az Olajág Otthonban köszöntötték Heil József festőművészt, a rövid kis ünnepségen virágot adott át az idős művésznek Németh Angéla polgármester, Tóth Imre alpolgármester és Tóth Veronika képviselő. 

Az otthon népszerű lakója egy éve költözött ide, és igen aktívan tölti idejét, a saját bevallása szerint azóta háromszáz képet festett, emellett sokat ír és szeret sokat is beszélni. Amiért persze az otthon lakói különösen kedvelik. 

Heil József 1929. március 27-én született Mohácson, eredetileg hivatásos tiszt és katonazenész volt. Ezerkilencszázhatvannyolc óta foglalkozik festészettel, írja róla Tasnádi András az Artportal-on, virágcsendéleteket, tájképeket fest. Műveit az aprólékos kidolgozottság, színgazdagság jellemzi.

A 90-es évek elején az autodidakta művész a zselici Almáskeresztúron telepedett le, ahol 1994-ben megnyitotta a HOHE Galériát, és része volt az 1996-ban ugyanitt megnyílt Új Galéria megalapításában is. Egyéni kiállításai voltak a Budapesti Műszaki Egyetem Kollégiumában, a Rózsadomb SZOT üdülőben, a Folyosó és a Vigadó Galériában, ezen kívül Gyulán és Nyíregyházán is. 

A köszöntőn készült videó itt tekinthető meg. Boldog születésnapot kívánunk. (PP, Rab László, 2019. március 30.)
 

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )