Kasza Dani álma

Kasza Dani álma

A kerek számok vezérlik a REAC felnőtt focicsapatának életét. Húsz fordulót játszottak eddig, még tíz van hátra, az élboly eléggé sűrű, a Kelen SC meg az Újpest második csapata áll az élen a III. kerületi Unione-val, na és ott lohol velük együtt a tavalyi bajnok rákospalotai együttes, mely a Sárvár elleni tavalyi osztályozón oly szerencsétlenül bukott el. A hazai o:o után jött a nyugat-dunántúli visszavágó, ott is o:o volt a rendes játékidő, a REAC két percre volt az NB III-tól, a 118. percben kapott góllal bukott el a felsőbb osztálytól. Élénken él ez a játékosok emlékezetében, akik most arra készülnek, hogy ne ismétlődjön meg a tavalyi fiaskó.

Jól állnak, és esélyük megvan rá, hogy újra behúzzák a BLASZ I. első helyét. A 19 megyei bajnok és a budapesti bajnok húszas mezőnyéből oda-vissza alapon jön össze a tíz feljutó. A csapat ügyeletes gólvágója, a 25 éves Kasza Dániel így kombinál.

Kasza úr különben, aki húsz góllal vezeti a BLASZ-góllistát, és a Dodó becenévre hallgat, Egerben kezdte pályafutását, 15 évesen már a 17-esekkel játszott, végigjárta a szamárlétrát. Ott volt, amikor az Eger feljutott az NB I-be, öt élvonalbeli meccsen játszott, utána Felsőtárkány következett, itt NB III-as csapat tagja volt, egy rövid kazincbarcikai kitérő után érkezett Rákospalotára 2015-ben. Innen aztán eligazolt az NB II-es Cigándba, és egy év elmúltával tért vissza a Budai II. László Stadionba, így aztán ő is részese lehetett a sárvári fekete vasárnapnak.

Hogy mit kell még tudni Kasza Daniról? Hát azt, hogy c-licences edzőként gyerekeket tanít focizni a Goldball FC-nél, Fóton lakik a barátnőjével, a REAC-ban Pesti Dáviddal, a balhétvéddel, Balázs Bálinttal, a jobbhátvéddel és Kiss Tomival (Dugóval) szeret a legjobban játszani, a góljainak 80 százalékát Tomi passzaiból lövi, ezért fájlalja különösen, hogy a támadó szekció mögötti fiú jelenleg keresztszalag-szakadás miatt kénytelen kihagyni a meccseket.

A fociban (naná) a gólt szereti a legjobban, meg a finom cseleket – vagyunk ezzel így még néhányan, csak nem csináljuk olyan jól, mint Kasza Dani.

A tréner, Lászka Balázs szerint Kasza Dani a csapat első számú gólfelelőse, és ennek a feladatnak a fiatal sportoló maximálisan eleget is tesz.

Lászka Balázs edző

Ő volt a csapatkapitány

Egy Budapest-kupa meccsen találkoztunk különben, a csapat számos góllal megterhelte az Újbuda kapuját. Danit 7:0-nál lecserélték, még ment a meccs, amikor beszélgettünk vele. Kedves, rokonszenves sportoló, a kupameccsen, amelyet nem NB-s csapatoknak írtak ki, és a REAC most a négybe jutott, ő volt a “cséká”, tudja, hogy fel kell szántania a pályát, akkor mennek utána a többiek is.

Az NB III – mely Kasza Dani álma is – azért kell, hogy visszatérjen a kerületbe a régi világ magasabb szintű focija. Ha ez megtörténik, végre lehet hajtani a magasabb támogatással járó fejlesztéseket, és abban is lehetne reménykedni, hogy újra növekedjen a csapatnak a bundabotrányban megtépázott tekintélye (e sorok szerzője e-könyvet írt arról a toronyházról, amelynek 15. emeletéről Kutasi Róbert a mélybe vetette magát).

De az NB III a kerületben focizó gyerekek miatt is elengedhetetlenül fontos, mert most a jobbakat elszipkázzák a nagy egyesületek.

A hátralévő tíz forduló eseményeit nagy figyelemmel követjük végig. És persze szurkolunk Daninak és társainak azért, hogy sikerüljön, amit elterveztek. (PP, Rab László, 2019. március 27.)

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )