Rákospalota-Hollywood: versenyben a Susotázs

Rákospalota-Hollywood: versenyben a Susotázs

Tóth Barnabás Susotázs című műve rövidfilm kategóriában bekerült az Oscar-díjra esélyes öt (!!!) film közé az Amerikai Filmakadémián.  Igen komoly dolog, a rendező nevét már most megjegyzi a világ, hiszen a koratavaszi díjátadóig számos előrejelzés megjelenik a világ minden táján. Igen sokszor le fogják írni azt, hogy Barnabas Toth.

Nos, a helyzet az, hogy a Susotázs karrierje Rákospalotán kezdődött. Nem a levegőbe beszélünk, van rá bizonyítékunk, hiszen 2017. november 20-án  a Csokonai Művházban készült az a periszkópos felvétel, aminek végén Tóth Lajos akkori igazgató kihirdeti a Rákospalotai Rövidfilmfesztivál (RÖFI) végeredményét. A közönség szavazatai alapján a Susotázs nyert, Lajos ezután hívta fel telefonon az alkotót, aki megköszönte a díjat. Mutatjuk, hogy történt.

A tanulság az, hogy ha valaki Oscar-díjas akar lenni, elébb a 15kerben kell villantania!

A viccet félretéve: gratulálunk Tóth Barnabásnak, és szurkolunk azért, hogy elnyerje a szobrocskát Hollywoodban.

(A Susotázs voltaképp egy geg, két szinkrontolmács egy hűtőszekrényes konferencián elkezd üzengetni egy szőke bombázónak, akit az egyetlen magyar szakmai résztvevőnek gondolnak. De aztán tévednek, amiből jókora kalamajka lesz. PP, Rab László, 2018. december 18.)

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )