Új vezetők az ifjúsági önkormányzatban

Új vezetők az ifjúsági önkormányzatban

Új vezetőséget választottak a fiatalok a kerületi gyermek- és ifjúsági önkormányzat élére, leköszönt a régi elnök, Mihály Gergő, aki három ciklust vitt végig, az új elnök Gábor Balázs lett, és immáron alpolgármesterként ténykedik az eddigi GYIÖK-médiabizottság egyik felelőse, Gál Vivien is, aki mellett Balog Marci lett a másik “alpolgi”, a jegyzői feladatokat Virág Viktória látja el. A választáson a “rendes” önkormányzat részéről Németh Angéla polgármester és Victorné dr. Kovács Judit gratulált elsőként az ifjú kollégáknak.

Az önkormányzat munkájában a GYIÖK tanácskozási joggal vesz részt, olyankor hívják őket, amikor ifjúsági kérdések (játszóterek, sportügyek, oktatás, kábítószer-megelőzés stb.) kerülnek terítékre. Voltaképp ők képviselik a kerületi fiatalokat a legjobban akkor is, ha valamit el szeretnének érni. A GYIÖK-be a belépés szigorúan önkéntes, nem az a helyzet, mint egy pártban, itt senkire nem kényszerítenek rá semmit.  

Mi leginkább az ifjúsági rendezvényeken találkozhatunk a gyiökös önkéntesekkel. Az Ififeszt-et ők maguk szervezik, de ott vannak teljes odaadással a bernecebaráti ifjúsági táborok életében és a bográcsoló szomszédünnepeken is, a cél az, hogy a fiatalok aktívan részt vegyenek a közéletben és a rendezvényeken. Arra is ügyelnek, hogy kényszerhelyezetekbe ne kerüljenek, és megtalálják a játéklehetőségeket is. Erre példa az a korábbi videónk, amikor a Csomópont fesztiválján hippiknek öltözve táncoltak a Hair közismert dallamára. Mutatjuk.

Az új vezetőségnek és a lelkes ifjú aktivistáknak sok sikert kívánunk. (PP, Rab László, 2018. november 27.)

Képek olyan rendezvényekről, amelyeken a GYIÖK-ösökkel találkoztunk:

 

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )