Bowling-diadal Angyalföldön

Bowling-diadal Angyalföldön

Nagyon aggódtunk önkormányzati csapatainkért, miközben tudtuk, hogy bombaformában vannak. Azzal engedtük el őket november végén a kilencedik alkalommal megrendezett Angyalföldi Természetbarát és Testedző Egyesület tornájára, hogy az államigazgatási szervek, hivatalok, önkormányzatok amatőr egyéni és csapat bowling-versenyén tisztességgel helytálljanak. És ne hozzanak szégyent kerületünkre, ahol a bowlingnak oly nagy hagyományai vannak.

Nos, azt kell mondanunk, lányaink és fiaink teljesítették az elvárást, a IX. Hivatal Kupán – amelyen 18 csapat 90 versenyzője vett részt – a XV. kerületi Önkormányzat és Polgármesteri Hivatal két csapata közül a „Budapest XV. kerületi Önkormányzat I.” új csapatrekorddal, 560 ponttal megszerezte a bronzérmet, a 2-es csapat a 10. helyen végzett.

A csapatok a Handel KláraJakab MariannaBeke KárolyHandel KárolyHomlok BélaHorváth AttilaKirály Csaba, Kurucz LászlóNikovits Tamás és Végh László összeállításban álltak be strike-olni. A legeredményesebb versenyzőnek – egyaránt 122 ponttal – Handel Klára és Beke Károly bizonyult.

Feltűnő a bronzérem magabiztos megszerzésében a kifinomult taktikai érzék. Az első helyen a NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóság végzett, az ezüstérem Budapest Főváros Kormányhivataláé lett. Nagyon helyes, hogy a két nagy államigazgatási mogul csapatait nem most, a téli ellenőrzési időszak kellős közepén szorongattuk meg. Mondjuk a NAV kiugró teljesítménye kapcsán felmerül bennünk a kérdés: mitől tudnak ezek az adósok ilyen jól gurítani? Hiszen majdnem száz fát vertek a kormányhivatalra; reméljük, nem lesz belőle később probléma. 

Kerületi 1-es csapatunk szoros küzdelemben, mindössze három pontos különbséggel szorította le a dobogóról a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatalt, és elismerjük, hogy a migránshelyzet fokozódása közben jól jött volna az ellenfélnél egy kis extra siker, de hát ilyen a sport. Külön öröm, hogy a velünk egy súlycsoportban lévő önkormányzatok közül – gyógyír ez a futballban szerzett sebeinkre – legyűrtük a Ferencvárost (9. kerület) és a szomszédvárnak számító bowlingmumust, Újpestet (4. kerület). Most visszavágtunk azért a sok gólért, amit az U12-13-ban kaptunk tőlük.

Gratulálunk a szép sikerhez, és szerényen azt javasolnánk, hogy csapataink merészkedjenek a jövőben Angyalföldnél messzebbre, próbálják ki oroszlánkörmeiket a nemzetközi bowling világában is. A magunk részéről kíváncsiak lennénk például egy-egy barátságos meccsre, amelyet lányaink és fiaink párizsi vagy római kerületi hivatalok ellen vívnának, de szívesen elkísérnénk őket és tudósítanánk a 15. kerületnél valamivel kisebb Sechelle-szigeteki fővárosba, a mindössze 20 ezer lakost számláló Victoriába is, ahol szintén csillogtathatnánk magyaros bowlingtudásunkat. 

Félretéve a viccet: dagad a keblünk, büszkék vagyunk rátok! (PP, Rab László, 2017. december)

 

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (2)
  • comment-avatar

    A csapat 2016 évben is jól szerepelt. Akkor meghívtak a versenyükre. Mostani, 2017 évi induláson már olyan magabiztosak voltak, hogy meg sem hívtak. Az eredmény azonban mindent rendez. Szóval gratulálok a XV. kerületi köztisztviselők csapata ismételt jó szerepléséhez, a lányok döntöttek, legalábbis ahogy az adatokat nézem, 2016 évben is a lányok jó szereplése döntött a XV. kerület csapata javára. Hölgyeim, kollégáim szívből gratulálok ahhoz, hogy ismét meg lett mentve a fiúk tekintélye. Hajrá Palota!

    • comment-avatar
      Rab László 6 év

      KÖszönjük szépen a hozzászólást, legközelebb megyünk csápolni a pompás csapatnak!

  • Disqus ( )