Ukrászd

Ukrászd

Nehogy az legyen a vége, hogy elkezdtük szekírozni szegény Fő téri cukrászdánkat Újpalotán! Épp csak jelezni szeretnénk, hogy figyelünk minden apró rezdülésre. A legfőbb baj, hogy szemünk is van, amivel nem csak nézünk, látunk is (íme, itt egy régi dal nyugdíjas Illés-rajongóknak!).

Az első képet áprilisban készítettük, még a fagylaltszezon előtt, rögtön akkor, amikor elkezdett forrón sütni a nap, és az újpalotai sokaság megrohamozta a Fő téri cukit. A bánatos tél elmúlt, kicsit kopott volt még a táj, ez a fotónkon is látszik. A januári-februári zimankó magával ragadta a C-betűt, ezt dokumentáltuk tavasszal, érkezett is egy levél, melynek írója azt ajánlotta, hogy ne legyünk ennyire rosszmájúak, hány másik helyen le lehetne fotózni a hiányt, miért pont itt adtuk erre a fejünket.

Telt-múlt az idő, és többször felbukkantunk a környékben. Ugyanúgy hiányzott a C-betű, mint azelőtt, de ez a mi életünket egyáltalán nem zavarta, és azt kell mondanunk, hogy az Újpalotai lakótelep sok-sok lakójának életében sem okozott semmi különösebb törést. Nehogy már egy hiányzó C-betű legyen ügy ott, ahol pedig még az is felvetődött, hogy esetleg lebontják a tízemeletes házak felső emeleteit (na jó, ez is inkább elméleti lehetőség, kinek volna pénze ilyen mulatságra, kérdeztük, és megnyugodva láttuk, hogy még a kerületi országgyűlési képviselő is azt mondta rá, hogy képtelenség).

No de!

Amikor az Újpalotai Napokra nagy erőkkel megérkeztünk, nem tudtunk parancsolni a szemünknek, mert addigra beégett az emlékezetünkbe a cétlen Ukrászda. Úgy verdesett a mélytudatunkban a kép, amelyet áprilisban közöltünk , akár a valóság törött szárnyú madara.

És akkor mit látunk!

Hát azt, hogy időközben a tavaszi viharok is elvették a magukét a szegény sorsüldözött cukrászda betűkollekciójából. Amikor a Muddy Shoes nyomta a jó öreg bluest a színpadon, oldalra sandítottunk, és azt láttuk, hogy az UKRÁSZDA elvesztette a szóvégi A-t. Mutatjuk, nehogy az legyen, hogy mellébeszélünk. Csak bízni tudunk különben a természet erőiben, fel se tételezzük, hogy emberi kéz távolította volna el az újabb betűt.

Na most akkor számoljunk! Vége van ugyan az iskolának, de a mateklecke hasznos lehet. Ha negyedévenként eltűnik egy betű a Fő téri cukrászda feliratából, akkor mikorra tűnik el az utolsó betű is?

A helyes megfejtés az, hogy 2018 karácsonyán már nem lesz ott semmi. (PP)

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )