A kerületi zászló használatára buzdítanak a lokálpatrióták

A kerületi zászló használatára buzdítanak a lokálpatrióták

A Lokálpatrióták a XV. Kerületért Egyesület kezdeményezi, hogy a kerületünkhöz tartozás kifejezése érdekében mindenki tűzze ki ingatlanán a kerület zászlaját – olvasható az egyesület közleményében.

A kerületi zászló használatát egy 1999-es rendelet szabályozza, eszerint a lobogó kétszer egy méteres fekvő téglalap alapon, a zászlórúdtól kezdődően egyenlő szélességű fehér-világoskék, függőleges sávokból áll, amelyet a középső sávban az önkormányzat csúcsos pajzstalpon álló címere díszít.

Arra azért ügyelni kell, hogy mindenki a hiteles alakot használja. Ez vonatkozik a jelképek színeire is, írják a lokálpatrióták, és azt is megjegyzik, hogy a zászlót bárki (magánszemély vagy szervezet is) mindenféle külön engedély nélkül szabadon használhatja, a cél a kerülethez tartozás kinyilvánítása.

A zászló a PALOTA-15 Rehabilitációs és Közfoglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft.-től beszerezhető a Bogáncs utca 10-ben. Akinek zászlótartó vasra van szüksége, szintén itt jelezheti. (Telefon: +36 1 307 7373).

További részletek az egyesület levélcímén kaphatók. Elérhetőség: Páskom park 22. II. 5. Tel: +36 20 966 6617. (PP)

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (2)
  • comment-avatar
    Fekete József 7 év

    Tetszik a kezdeményezés. Mondjuk az furcsa, hogy a Palota-15-nél nem tudnak róla, nekik nincs zászlójuk.

  • comment-avatar
    Lamperth Mónika 7 év

    Utána néztem – kicsit késve, de szabin voltam -, a Palota 15 felkészül a “zászlózásra”, lehet őket keresni, lesz zászló.

  • Disqus ( )