Mákos tésztának indult, halászlé lett belőle

Mákos tésztának indult, halászlé lett belőle

Arra nem vállalkozhattunk, hogy mindenkit megörökítünk az idei majálison, de arra igen, hogy elárasszuk blogunk követőit képekkel. Az alábbiakban arra adunk lehetőséget, hogy mindenki megkereshesse magát. Feltéve, ha megfordult május elsején a Szántóföld utcában. Minden, amit az idei majálisról tudni akarsz.  Többnyire linkekben, de nem azért, mert linkek vagyunk, hanem mert szeretjük a kattogtatást.

A nagyszabású eseményekről hétfőn délután tettük közzé az első rövid beszámolót, a Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat bográcsába leshettünk bele, és átadtuk magunkat a műélvezetnek, amikor a fiatalok fúvószenéjére kezdtük ingatni magunkat.

Facebook-oldalunkon fotósorozattal emlékeztünk meg a látványos kutyabemutatóról és a focimeccsekről.

Követtük aztán a bográcsokkal kapcsolatos fejleményeket, videót közöltünk a pártok menüjéről, a Fidesz pincepörkölttel, a DK gulyáslevessel, az MSZP hajdinás csirkével rukkolt elő. Nem tudunk arról, hogy ki kellett volna dobni a maradékot. Bemutattuk Hajdu Enikőt, a végzős szakácsot, aki francia lecsót készített.

Maradt még közölni valónk, Tóth Imre képviselő halászlét főzött, ezt eddig még nem láthattuk, igyekszünk gazdagítani a kerületi receptek repertoárját.

Dr. Németh Péter főzés közben egy pompás történetet mesélt Mikszáth Kálmánról a palócleves kapcsán, őszinte örömmel jelentjük, hogy nem maradtunk le róla. A receptet a Facebook-on is osztottuk, mert irodalomtörténeti jelentőséggel bírt.

Az események után jelzést kaptunk követőinktől, azt nehezményezték, hogy a hétfői beszámolóban túlzásba vittük a tubás és a szaxofonos zenészek mutogatását, hol vannak a nők. Egy újabb videóval azt igazoltuk, hogy a macsó lelkünk mélyén nagyon szeretjük a trillázó fuvolistákat.

A ráadás az a képsor, amelyet a Két láb, egy fotómasina képblog gazdája, Csipke István készített (e bejegyzés fotói is tőle származnak). A rákospalotai majálisról itt találhatók a dokumentum értékű képek. Mindenkinek jó bogarászást kívánunk. (PP)

 

 

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (1)
  • comment-avatar

    […] felvételeinket – köztük Csipke István fotóit – itt lehet megtalálni. […]

  • Disqus (0 )