A nagy palotai főzőverseny

A nagy palotai főzőverseny

Hátborzongató dolgok történtek hétfőn a Szántóföld utcai sporttelepen. Együtt főztek a pártok a civil szervezetekkel. Még az is előfordulhatott, hogy belekóstoltak politikai ellenfeleik pálinkájába. És hol? A majálison!

Szemtanúi voltunk a példátlanul közös bográcsozásnak. Nem tudjuk elképzelni, mi lesz ebből a nagy barátkozásból. A közgyűlésben másfajta receptek alapján főznek. Nem lesz ennek jó vége!

A magunk részéről annyit tehettünk, hogy belestünk a politikai boszorkánykonyha mélységeibe. A pompás pogácsák és óriásnokedlik mellett hagyományos pincepörköltet, gulyáslevest és hajdinás csirkét találtunk. A következő szakácsokat interjúvoltuk: Dr. Kovács Judit képviselő (Fidesz-KDNP), Szepesiné Deim Judit DK-aktivista, Móricz Eszter képviselő (MSZP).

Az “amatőrök” mellett azért találtunk egy igazi profit is. Hajdu Enikő végzős szakács ratatuit készített, ami nagyon izgalmasnak tűnt, szárnyas ragulevest jelent. Hozzá második fogásként paprikás burgonyát főztek, amire rögtön rávágtuk: paprikás krumpli. De eszünkbe jutott, hogy a Bocuse d’or-verseny győztese, Széll Tamás hasonlóképp szintén burgonyaként emlegeti a számunkra fölöttébb egyszerűnek tűnő krumplis ételt. Hajdu Enikő pár kedves szóval ismertette művét érdeklődő blogunknak.

Ha megtudunk valami további szenzációs részletet a főzőverseny végeredményéről, azon melegében leleplező riportot közlünk róla. (PP)

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (1)
  • comment-avatar

    […] rejtély, miért szeretnek a kerületben ennyien főzni. Még alig múlt el a majális, a Szántóföld utcai főzőversenyről a csapatok Pestújhelyre telepedtek át. Hozták a […]

  • Disqus (0 )