A csodapizzások

A csodapizzások

Mi kell az autentikus olasz pizzához? Nápolyi helyismeret, több generációs jártasság a világszerte ismert tészta világában? Esetleg szakács végzettség, vagy magas kapcsolat és precíz projektleírás ahhoz, hogy bekapcsolódhassunk a gasztronómiai forradalomba? Esetleg hangzatos név az üzlet felvirágoztatásához?

A Fő utcában tavaly májusban elrajtolt Kemencés Pizza esete azt igazolja, hogy ehhez leginkább bátorságra van szükség. A tavasszal beüzemelt kicsiny üzletről ősszel már azt írta az Index-portál, hogy “csodapizza” készül Palotán. Mi lehet a dolog hátterében? Ezt próbáltuk körbeszimatolni.

Kovács Ferenc és felesége, Bartha Andrea május 11-én nyitotta meg a pizzázót. A sütőteret és a néhány padot nem választották el élesen egymástól, jellemző a vendégekkel való beszélgetés, otthonos körülmények között készül az olasz pizza. Amihez nem kellett Nápolyba utazni, az ifjú pár leginkább a világhálón tájékozódott.

Kellett viszont az, hogy az alapanyagok rendben legyenek. Nem kellett, de Ferenc a fejébe vette, hogy felújít egy ősrégi sonkaszeletelő gépet, ez most ott áll az üzlet fő részén, a vendégek gyönyörködhetnek benne.

Nem elhanyagolható körülmény, hogy Bartha Andrea kereskedelmi logisztikát tanít a Budapesti Gazdasági Egyetemen, bár ez még önmagában nem garantálja a minőséget. Ahhoz sok minden más is kell, melyről a kemencét is saját kezűleg építő vállalkozók beszámoltak videónkban. Hogy a rendelés alapja az üzlet Facebook-oldala, nyilván ráadás. De nem elhanyagolható szempont.

Minden további pikáns részletről maguk a “csodapizzások” számoltak be, amikor megkerestük őket. (PP)

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (2)
  • comment-avatar

    […] A másik Kovács Ferenc története volt az öreg sonkaszeletelőről, amelyet új pizzériájukba szerzett be a MÉH-telepről. – Rengeteg a környékben a mindenhez értő ezermester, az […]

  • comment-avatar

    […] Ott van aztán a beteg kislányát, Szikszai Szintiát gyógyító Bíró Evelina, a pizzát sütő Bartha Andrea, vagy a Sanzonbizottsággal próbáló Csépai Eszter színésznő, a szintén színésznő Magyar […]

  • Disqus (0 )