Pompás koncert a látássérültekért

Pompás koncert a látássérültekért

A Rákospalotán élő látássérült, Moldován Eszter tavaly határozta el, hogy jótékonysági koncertet szervez a kerületi látássérültek javára, pontosabban a kulturális programok támogatására. Időközben azonban szervezeti változás történt, mert a több, m int egy évvel korábban alakult „Közösség Lámpásai” XV. Kerületi Látássérültek Klubjának tagjai ez év elején elhatározták, hogy önállósodnak, és a továbbiakban nem a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesületén belül akarnak működni. Az önállóvá válás első lépése március végén megtörtént, amikor is megalakult az ERESZ Látássérültek Egyesülete. A jótékonysági koncert célja viszont változatlan maradt.

A rákospalotai, pestújhelyi és újpalotai vállalkozók anyagi és a kerületi önkormányzat erkölcsi, valamint a Csokonai Kulturális és Sportközpont technikai segítségével március 26-án délután, a Vakok Iskolájának zsúfolásig megtelt Nádor termében lezajlott a koncert. (Erre Látod? című jegyzetünkben mi is felhívtuk a figyelmet – PP).

A fővédnökséget vállaló Hajdu László polgármester távollétében Németh Angéla alpolgármester köszöntötte a megjelenteket, illetve Moldován Eszter röviden összefoglalta a jótékonysági koncert célját.

A műsor tulajdonképpen két blokkból állt. Az első részben látássérült művészek léptek színpadra: Csányi Márton Bach és Haydn műveket adott elő zongorán, majd Geszti Eszter fuvolán szólaltatta meg – Magyar Csaba zongorakíséretében – Bach, Gluck és Wittger szerzeményeit. A második blokk az együtteseké volt. Először Tóth András karnagy vezetésével a Csokonai Művelődési Központ Tavasz Női Kórusa adott válogatást a repertoárjukból, majd a szünet után a Hubay Jenő Zeneiskola Kis Fúvós Zenekara – Schwarcz Balázs dirigálásával – ízelítőt adott népszerű filmek zenéiből.

Jó és sikeres volt ez a vasárnap délután, ami nem csupán az adományokból, de a közönség tapsából is megítélhető.

Kép és szöveg: Simon F. Nándor

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (1)
  • comment-avatar

    […] keveredtünk a hétvégén, olyan régi ismerősökkel találkoztunk, akikről ugyan már írtunk egy jótékonysági hangverseny kapcsán, de személyesen most találkoztunk először. A kerületi […]

  • Disqus (0 )