#netmesterklub – Mi a búbánat az a hashtag?

#netmesterklub – Mi a búbánat az a hashtag?

Facebook-oldalunkon (jobboldalt, a dobozban a 15-ös rajtszám mögül induló pofa után, a Periszkóp Palotán feliratra kattintva) tettük közzé egyik legaktívabb bloggerünk, a különben 71 esztendős Bősze Lajos képeit a budapesti Vigadó meglátogatásáról. Kicsit trükköztünk, bárki “feldobhatja” így a képeit, és akkor a rokonság talán szívesebben megnézi a családi eseményekről készült képeket. A dolog előnye, hogy a végén egy kattintással továbbadhatjuk a képsort ismerőseinknek. Íme: IDE tessék kattintani!

A Facebook-oldalon bevezettük a Csokonaiban ügyködő Netmester klub számára a kényelmes keresést szolgáló hashtag-et, melynek használata csak első látásra tűnik bonyolultnak. #netmesterklub – ez egy azonosító, amivel a netmesterek magukra irányíthatják a figyelmet a közösségi felületeken. Ellenőriztük; minden más kifejezés foglalt.

De mi a búbánat ez a hashtag?

„Rengeteg időt töltöttem a technológiákon dolgozva abban a reményben, hogy megreformálhatom a közösségi médiát, és valami igazán hasznos dolgot találok fel – mondta a hashtag atyja, Chris Messina -, de ahelyett, hogy ezek egyike is működött volna, csak egy őrült, buta találmányom kapott lángra, és terjedt el világszerte.”

Nos, ez a hashtag. Gratulálunk a feltalánónak a kettős kereszttel ellátott kifejezések meghonosításáért (CTRL+ALT együttes lenyomásával általában az X-bötű mellé teszik!). Melyek a kategorizálást segítik. És legfőképpen azt, hogy akik keresnek bennünket, könnyebben ránk találjanak. Tudják ezt a nagyokosok a reklám világában is, de szerencsére nekünk is lehullanak az apró morzsák. Ezért van az, hogy a közösségi oldalakon szívesen alkalmazzuk a #periszkoppalotan hashtag-et. Ha valaki a Facebookon erre kattint, a mi oldalunk jön elő, és nem a Coca Coláé.

Ajánljuk tehát az interneten bolyongó idős sorstársainknak a kettős kereszttel jelzett kifejezések használatát. Mi azt csináljuk, hogy most már minden Netmester klubbal kapcsolatos közleményhez odaírjuk: #netmesterklub. Ha valaki erre kattint (a Facebook-on), jól jár, mert minden alkalommal annak a közösségnek a tartalmai “jönnek elő”, amelyhez tartozik. Próbálják ki bátran! Írják be a Facebook keresőjébe (baloldalt, fönn, a kis f-betű mellett), hogy #netmesterklub.

És már most is Bősze Lajos fotóit tetszenek ott találni a Vigadóban megejtett kirándulásról!

 

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )