Egy Kontyfa utcai eb naplójából

(Első vakkantás) Azt ugatta egy jeges januári napon a meleg ruhába öltöztetett, a só ellen lábtyűvel védett kolléga, jártam-e már a Mozdonyvezető utcai szenzációs futtatóban a garázssor mögött. És hogy volna-e kedvem egyszer elugrani az Árendás közbe a Görzenál melletti objektumba.

Menjen a fene máshová ebben a kutyahidegben! Jó nekem itt a Kontyfában. Idejárok négy éve, itt vannak a barátaim, ismerek minden bokrot, lyukat és macskát a környékben. Hozzámorgom, hogy ezeket nem én kapartam ki, nekem ez nem szokásom.

Apropó lyukak.

Egyeseket – ilyen Csufi is -, egyáltalán nem zavar, hogy jéggé fagyott az avar alatt a föld. Ki akarnak innen menni, szökési terveket szőnek, és titkos alagutat szeretnének ásni. A legjobban az idegesít, hogy a leásott használtgumi-mászóka mellett is gödröket vájnak. Nagyon rossz véleménnyel vagyok ezekről a túlmozgásos ebekről. Meg kéne egyezni abban, hogy aki lyukat ás, a végén kaparja is vissza maga után. Mert az mégse megy, hogy rohanás közben egyszer csak eltűnünk, mert az a csúfság is megesik, hogy a gazdák a gödröket száraz falevéllel álcázzák. A már említett Csufi, aki a legjobb barátom, a múltkor azt ugatta, úgy érezte magát, akár egy mammut (ami azért egy bolognese származék eseténben erős túlzás). Rálépett a gallyakra, és rögtön beomlott alatta a csapda!

– Kerüld ki! – ezt tudtam neki tanácsolni. Úgyse megyek vele sokra.

Semmi gond nincs ezzel a mi futtatónkkal, talán csak annyit vakkantanék, hogy hamar a végére lehet érni. Ha rám bízták volna az építést, egy kicsit meghosszabbítottam volna a Szentmihályi út felé. Urambocsá még egy alagúttal át is mehetnénk a Pólus oldalára, mert a temetőn túli hatalmas területek sok sorstáram elérhetetlen álmaiban szerepelnek. A Határ út környéki kiserdőről nem is szólva. Az lenne csak az igazi blökiparadicsom!

De ne legyünk telhetetlenek. Most még kutyahideg van, és amíg nem enyhül, nem megyek sehová. Másoknak is azt tanácsolom, hogy tavaszig a szökési kísérletekkel hagyjunk fel. Kizárólag a magam nevében morgok.

Csaholós tisztelettel: Dropszi (3 éves, border)

Kutyafuttatók a kerületben

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )