Ruzicska Andrea a Mézes oviban

Ruzicska Andrea a Mézes oviban

Azért egyáltalán nem haszontalan dolog, hogy van egy iciri-piciri tornaterme a Mézeskalács téri óvodának, melynek neve is eléggé stílusos: Mézes ovi. A régi szocreál épületben alakítottak át egy termet pár bordásfallal afféle minimozgatóvá, itt jártunk a napokban, amikor is Ruzicska Andrea, a pestújhelyi duatlonversenyek fő szervezője, amúgy pedig a gyereksport szakembere folytatta Balázs Olivér tréningjét. A 85 éves egykori tornászbajnok kreatív finommozgásokra épülő mutatványáról írtunk már a blogban, ezért is volt érdekes, hogy ezúttal Andreát is elkísérhettük. Mutatjuk, miféle foglalkozásról is volt szó.

A gyerekek mozgásra való nevelése minden gyermekintézmény jól hangzó programjában szerepel, de akadnak helyek, ahol ezt komolyan is veszik. A gyerekek persze rendkívül hálásak tudnak lenni, ezt igazolta ez a speciális foglalkozás is. A legszebb az egészben az, hogy nem kell hozzá méregdrága berendezés, nyugodtan el lehet végezni és végeztetni a gyakorlatokat kis helyen és zárt térben is. Nem kell hozzá más, csak az a pár spulni, ami a kéztörlőpapír után megmarad. Amit pedig minden gondolkodás nélkül ki szoktuk dobálni. Pedig jól látszik, hogy milyen jól lehet vele ügyeskedni. E feladatok célja ugyanis elsősorban az, hogy az elhanyagoltabb mozgásterületeket aktivizálják.

T-betű a spulnival

Ruzicska Andrea pedagógusként azt is jól tudja, hogyan kell a gyerekeket megszólítani. A gyakorlatok közben állandóan dicsérte, buzdította a kicsiket, ami elengedhetetlen. Olykor pedig arra biztatta őket, hogy nyugodtan versenyezzenek. Azt is nagyon szeretik a gyerekek, nincs abban semmi meglepő, ha szeretnek győzni. Itt azonban látják ők is, ehhez kemény együttműködésre van szükség.

A gyerekek elmacskásodott tagjait nézve az is látható volt, hogy már épp ideje, hogy vége lesz a télnek. Lehet kimenni a szabadba, lehet kergetőzni, futni a labda után, lehet fogócskázni és mindenféle más mozgással kapcsolatos mutatványt elővenni.

Akik a Mézesbe járnak, jól járnak. Mert itt alaposan megmozgatják őket.

*

(Köszönet az óvónéniknek és a szülőknek, akik a gyermekvédelmi szabályok rendelkezései szerint írásban hozzájárultak ahhoz, hogy gyermekeiket megmutathassuk. Sok sikert az izgő-mozgó gyerekeknek és a sokat mozgó családoknak is! PP, Rab László, 2020. március 5.)

További képek a foglalkozásról

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )