Villamos a kertben

Villamos a kertben

Van, aki virágágyásokat igazgat a kertjében, mások paradicsompalántákat nevelgetnek. Rákospalotán olyan is előfordul, hogy a gazda a szűk, három méter széles kapubejáróba villamossíneket fektet, és 300 ezer forintért megvásárolja egy régi villamos öreg példányát.

Ez történt Berentei Péter táncdalénekessel, aki a kötöttpályás járművek szerelmeseként állított fel a kertjében egy múzeumvillamost.

Mutatjuk azt a videót, amelyben a járművel kapcsolatos rajongásról és az idetelepítés körülményeiről is szót ejtettünk.

Nem semmi. Az is kiderült, hogy mi köze van Fidel Castro-nak ahhoz, hogy ez a villamos itt “jár” jelenleg a rákospalotai kapubejárón. Ha valakinek nem lett volna hozzá türelme: Berentei Péter 1989-ben táncdalfesztiválon vett részt Kubában, ám a pártfőtitkár beszéde miatt (amiről tudni kell, hogy a fénykorban nem pár percesek voltak) egy nappal kitolták a fesztivált és a magyar vendég fellépését. Ez volt az oka annak, hogy az énekes, aki dolgozott egykor villamosvezetőként, később pedig a BKV múzeumi tárlatvezetőjeként is, nem tudott időben visszarepülni Európába.

Kihajolni veszélyes!

Ha minden klappolt volna, Berentei Péter fönn ült volna azon a repülőjáraton, amelyik 150 utassal a fedélzetén lezuhant Berlinben. És nem tudta volna darukkal a rákospalotai kertbe hozatni az öreg 47-est.

Az élet olykor produkál ilyen váratlanságokat. A művész úrnak, aki hallatlanul érdekes ügyet karolt fel a parányi kertjében, és akivel évek óta jó kapcsolatban vagyunk, sok sikert kívánunk. (PP, Rab László, 2019. augusztus 3.)

Berentei Péter megtalálható a Facebook-on is, aki nyitóképünkön Felföldi Anikóval látható a rákospalotai múzeumvillamoson. (Videó: Novinszky Tamás, P. Szabó Dénes, Rab László /nol.hu)

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )