Kasza Daniék a mennyország kapujában

Kasza Daniék a mennyország kapujában

A jelenlegi állás az utolsó forduló előtt

Gyilkos és kiélezett küzdelem jellemzi a budapesti BLSZ I. osztályú bajnokságot, fej fej mellett halad a jelenleg élen álló Kelen SC és a REAC. Mindkét csapatnak 70-70 pontja van, és hiába jobb a rákospalotai csapat gólaránya, a kiírás szerint azonos pontszám esetén a több győzelem számít, ebben pedig jelenleg jobb a Kelen. 

Mindez azt jelenti, hogy a mindent eldöntő utolsó fordulóban, amelyet – ez a sors fintora – a Budai II. László Stadionban játszik egymással a két rivális, a Kelennek kedvez a döntetlen. Akkor pedig nem a REAC játszhatja az osztályozót a vágyott NB III-as feljutásért. Kasza Dani hetekkel ezelőtt megjósolta a folytatást. Az történt, amit akkor felvázolt. 

Sokan emlékeznek rá, hogy tavaly a 15. kerületi kék-sárgák drámai küzdelemben és iszonyú balszerencsével buktak el a feljutásért folytatott harcban, a hazai 0:0-t követően Sárváron is 0:0 lett a meccs vége, a tragikus gólt a fiúk a 118. percben kapták.

A gólkirályi cím csak akkor ér valamit, ha feljut a csapat

A 3:2-vel életben tartották a reményt

Érdekesen alakultak az elmúlt fordulók meccsei, mert sem a Kelen, sem a REAC nem botlott meg, sorra húzták be a meccseket, ezért lehet most az, hogy ennyire egyformán áll a két gárda. Külön balszerencse, hogy a négygólos rúgottgól-differencia épp a legutóbbi fordulóban alakult ki, mert a Kelen 5:0-ra győzte le otthon az ASR Gázgyár gárdáját, a REAC pedig idegenben, a Pestszentimre ellen győzött 3:2-re! Kasza Daniék pont mínusz négyes rúgottgól-hátrányban vannak, ami azt jelenti, hogy számukra csak akkor nyílik meg az út az NB III-mas osztályozó felé, ha pénteken este hétkor legyűrik az ősi ellenfelet.

A Pestimre elleni meccs egyébként hátborzongatóan alakult. Balázs Richárd a 2. percben szerezte meg a vezetést, az imreiek Faragó révén a 15. percben egalizáltak. Törőcsik Bence következett a sorban (29. perc; 1:2), amit Varga Balázs a 31. percben újra kiegyenlített, a csapatok 2:2-vel vonultak az öltözőbe.

És akkor jött Kasza úr, a góllista vezetője, aki az 57. percben bevágta a győztes gólt. Ezzel ugyan a csapat pontban behozta a Kelent, de csak a győzelem lehet a megoldás kulcsa. Minden más esetben a kelenföldiek játszhatnak az osztályozóért.

Aki tehát teheti, jöjjön szurkolni május 31-én, pénteken este hétkor Rákospalotára, ahol villanyfényben rendezik az elsőségért folytatott sorsdöntő derbit. Nem túlozzuk el, de erősen hasonlatos lesz a bikaviadalhoz. Ha győz a REAC, megnyeri a Blasz-1-et, talpon marad, és összejöhet az NB III. Minden más esetben újabb egy év következik a Budapest-bajnokságban.

Szurkolunk, mindenképpen ott leszünk. (PP, Rab László, 2019. május 26.)

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )