Röplabda: bennmaradtak a lányok az NB I-ben

Röplabda: bennmaradtak a lányok az NB I-ben

Osztályozót játszott a Palota női röplabdacsapata azért, hogy bennmaradhasson az NB I-ben. A lányok a 14. helyen végezve kényszerültek a ráadásra, az NB II Közép-csoportjának első, az NB II-es bajnokok tornájának 3. helyezettjével, a pécsi PTE-PEAC gárdájával vívtak odavissza-meccset a bennmaradásért, az első derbit a Sződliget utcában rendezték, és különösen izgalmasan kezdődött az osztályozó. A Palota az első szettet 27:25-re nyerte, és valószínűleg ez kellett leginkább a sikerhez, mert ezzel sikerült megtörni a pécsi hölgyek lendületét. A második szettet 25:14-re, a harmadikat 25:15-re nyerték a palotai “colosok”, a 3:0 ígéretes eredménynek bizonyult.

Csapatkép a pécsi diadal után

Május 24-én játszották a visszavágót Pécsett, és az első játszmát rögtön meg is nyerték a lányok, utána a másodikat is, ezzel eldőlt a kérdés: a Palota bennmaradt az NB I-ben. A végeredmény 3:1 lett. Ami felettébb örvendetes.

“Mindenki nagyon koncentrált volt, betartották az edzői utasításokat – közölte a Palota RSC a Facebook-oldalán Valasik Marietta tanítványainak pompás teljesítményéről. – Mindenki hozzátett a győzelemhez. Király Dominika jó nyitásai, Mester Orsi mezőnye és ütései, Neizer Lili változatos és ötletes feladásai, Rácz Márti kemény nyitásai és pontot érő ütései, Benedek Gabi gyors támadásai, Halla Petra kitartó mezőny munkája és Misinszki Izabella okos centerjátéka meghozta a gyümölcsét.”

Gratulálunk a lányoknak! 

Az idei élvonalbeli bajnokságot hat év után a Vasas Óbuda csapata nyerte, az Extraliga (a felsőház) döntőjében a piros-kékek a Nyíregyházát múlták felül, a Békéscsaba lett a bronzérmes. (PP, Rab László, 2019. május 25.)

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )