Utcafórum, böjt, jön a Húsvét

Utcafórum, böjt, jön a Húsvét

A húsvéti készülődés közepén is muszáj volt sort keríteni arra az utcafórumra, amelyen Németh Angéla polgármestert lehetett kérdezni: miért nem sikerült eddig elfogadtatni a 2019-es költségvetést. Ennek fő oka, hogy a Fidesz hét fős frakciója a hozzájuk csatlakozó négy jelenleg pártonkívüli képviselő csatlakozásával immár ötödször szavazta le a rendeletet, ami erőteljes aggodalmat váltott ki a kerületben. Az utcafórumon jelen lévő érdeklődőket kérdezte a Periszkóp, összefoglaló videót készítettünk az eseményről. 

Nem szeretnénk túlragozni, az ünnep után újra és újra nekirugaszkodnak, a nemmel szavazók és a tartózkodók (akik ezek szerint nem tudják eldönteni, hogy kell-e nekik költségvetés vagy sem) elbizonytalanították a szociális szféra dolgozóit és a civileket is. Mindezt tetézi, hogy a képviselők ugyan fegyelmezetten megakadályozzák, hogy a kerület a 2019-es tervek szerint működhessen, amikor viszont arról kell szavazni, hogy ők maguk se kapják meg képviselői juttatásaikat, akkor már tizenegyen tartózkodnak. Így az a faramuci helyzet áll elő, hogy a Jószolgálat-díjjal kitüntetett FENO fogyatékos gyerekeket nevelő otthon dolgozói nem tudják, hogy miből rendezzék meg az esedékes anyák napi ünnepséget (ez ugyanis költségvetés-függő), ellenben a sorsukról döntő tizenegyek fegyelmezetten összezárva meg tudják oldani, hogy amíg nincs érvényes költségvetés, addig se kelljen lemondaniuk saját jövedelmeikről. 

Ugyanez a helyzet akkor is, amikor a jogkörök nélkül maradt alpolgármester, Victorné dr. Kovács Judit visszahívását kezdeményezik. A tizenegyek őt is mentesítik attól, hogy a bizalomvesztés után sima képviselőként folytassa munkáját. Patthelyzet, ami nem tartható fenn a végtelenségig.

*

Az utcafórum feszült hangulatú vitáiról, amelyekre szerdán és csütörtökön is sor került, örömmel menekültünk a húsvéti forgatagba, az újpalotai piacon tiszta, világos a képlet, szép a húsáru, kedvesek az eladók, békebeli a hangulat. Óriás sonkák lógnak a fejünk fölött, aminek megvásárlásához nagyon fel kell bátorodnunk, hiszen 2200-2500 forint között mozog a parasztsonka kilójának ára. A tojás darabja 46 forint, ami viszont megfizethető (nem olcsó persze ez sem). A csokinyúl-kínálat gazdag, beszereztük az ünnepen elengedhetetlenül szükséges tormát, erős paprikát is. Most még ugyan tart a bátortalan böjt, de szerencsére tart, és nem vagyunk azon, hogy mindenáron együnk napközben is, megelégszünk a nézdegéléssel.

A Húsvét a kereszténység legnagyobb eseménye, Jézus halálának és feltámadásának ünnepe.  

Kellemes Húsvéti Ünnepeket mindenkinek! (PP, Rab László, 2019. április 17.)

Képeink az újpalotai piacról

 

 

 

 

 

 

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )