Találtunk egy ifjú sztárt az 56-os futók között

Találtunk egy ifjú sztárt az 56-os futók között

Már reggel kilenckor érezni lehetett, hogy nagy lesz a forgalom a Budai II. László stadionban, gyülekezni kezdett a nép, a forradalomról való megemlékezés sajátos fajtáját választották: futni készültek. 

Nem először, és erősen bízunk benne, hogy nem is utoljára. Ebben az évben nyolcadszor szervezte az önkormányzat az ’56-os emlékfutást, melyre gyerekek, iskolák, sportegyesületek, baráti társaságok is szívesen jöttek. Hogy milyen volt a hangulat az őszi verőfényben, kis videónkkal szemléltetjük.

Na most meg kéne azt is pontosan mondani, ugyebár, hogy hányan lehettek. Nem ötvenen, és nem százan. Csak hogy sejtsük, mekkora tömeg vállalta a 2018 méter lefutását/lekocogását/végiggyaloglását stb., jelezzük, hogy előzőleg a szorgos kezek 1600 zsíroskenyeret kentek meg, és a rendezvényen 350 liter tea fogyott el. 

Versenyt ugyan nem hirdettek, mert itt az volt a cél, hogy aki tud, jusson végig a távon, de fegyelemezetten rögzítettük, hogy a 13 éves Imre Armand érkezett először a célba (meg is szólal a videóban), őt a második helyen Révész Máté felsőgödi atléta követte (12 évesen), a harmadik befutó a Szent Korona Iskola 14 éves tanulója, Szilva Milán volt. A lányok között a szintén gödi Palló Boglárka (11) futotta végig a több mint két kilométeres távot a leggyorsabban. Nyitóképünkön beállítottuk a nyurga fiúk közé. 

Elcsíptünk aztán a futást követően egy igazi világjáró sportolót is. Baranyi Zsófia, az MTK Dynamic karateszakosztályának kerületünkben élő versenyzője néhány napja ötödik helyezést ért el az ifjúsági olimpián Buenos Airesben (Argentína). Megtudhattuk tőle, mi a titka a jó versenyzésnek, de a 17 éves pompás karatés azt is elmondta, a 2018 méter lefutása sem volt azért olyan pofonegyszerű. 

Az ’56-os emlékfutás – láthattuk – felettébb kedvelt eseménynek számít a kerületben. El is lehetne azon gondolkodni, hogy mivel, milyen további versenyszámokkal lehetne bővíteni a “forradalmi” repertoárt. (PP, Rab László, 2018. október 24.)

Képeink a futónap eseményeiről itt érhetők el. 

 

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )