Teszteltük a telefonos panaszbejelentő rendszert

Teszteltük a telefonos panaszbejelentő rendszert

Nem ám, hogy csak szóban, és a lépcsőházban vagy a szomszédnak lehet panaszkodni! Kerületünk modernizálta az ősi magyar szokást, immáron jó másfél hónapja nem csak hagyományosan lehet panaszt tenni – ez a honfoglalás idején bizonyára lóhátról történhetett! -, hanem telefonon, az Apple és az Android rendszerekből is. 

Google Play és az Apple Store internetes „áruházakból” a legtöbb készüléken használható, ingyenesen letölthető alkalmazással a közterületen észlelt problémákat jelenthetik be a felhasználók. A bejelentések az ügy típusától függően kerülnek a vezetők által folyamatosan felügyelt, kijelölt ügyintézőkhöz. A bejelentés sorsának alakulása, az ügykezelés végig nyomon követhető. Ezt szemléltetjük a legfrissebb esettel. 

Mint látható, arra is van lehetőség, hogy képet csatoljunk az eszköz galériájából vagy a kamera segítségével a bejelentés beküldéséhez.

Mit lehet bejelenteni? Arra, hogy nem tudunk kijönni a szomszédunkkal, fölösleges panaszkodni, mert nem tudják megoldani. A bejelenthető hibák, ügyek köre: csatorna, vízelvezető probléma, üzemképtelen jármű, hulladék probléma, közvilágítás, parlagfű, egyéb gyomok, rongált eszköz közterületen, rongált jelzőtábla, sérült járda, úthiba, közterületi fák, bokrok, rovarok, kártevők, elhullott állatok.

A Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat vezetői (Mihály Gergő, Gábor Balázs, Gál Vivien és Gulyás Gergely) a Szentmihályi úton tesztelte velünk a TPR-t jó egy hónapja. Mutatjuk, mi volt a panasz tárgya.  

Az ingyenes alkalmazás használható regisztrációval és regisztráció nélkül is (akkor nem olyan részletes a nyomon követés). A másik, hogy az alkalmazás csak önkormányzati közterületen található hibák bejelentésére szolgál. Az alkalmazásból érkező bejelentések elintézésének határideje megegyezik a zöldszámon vagy papír-bejelentésekkel: 30 nap.

Ingyenes letöltés: az AppStoreból iOSre: https://itunes.apple.com/hu/app/budapest-xv/id1292568793?l=hu&mt=8

A Google Playből Androidra: https://play.google.com/store/apps/details?id=hu.kozigapp.bpxv

Sok sikert és jó panaszkodást mindenkinek! (PP)

 

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )