Gyerekfoci: kismalacok a jeges szélben

Gyerekfoci: kismalacok a jeges szélben

A focizda.hu újabb remek videóval lepett meg bennünket, a gyerekbloggerek céltudatosabbnak tűnnek, mint a Luxemburg ellen betliző felnőtt válogatott. A rákospalotai U11-es srácok ezúttal a Hegyvidék FC oroszlánbarlangjába, a Csörsz utcába látogattak, a gyerekek Bozsik-tornán vettek részt, amiben a játék dominál, az eredményeket itt még nem jegyzik. A hétvégi hideg estén a Dorog, a házigazda Hegyvidék, a szentendrei Dunakanyar, a biatorbágyi Viadukt, a BVSC-Zugló és a REAC Sportiskola csapatai szerepeltek, ebben a szériában még egy találkozó van hátra, utána jöhet a megérdemelt téli szünet. A srácoknak (és a lányoknak!) ezeken a meccseken az a dolguk, hogy örömmel és szépen játsszanak. Íme a videó a vasárnapi esős tornáról és az azt követő “díjátadóról”. 

A 12 évesek bajnoki meccseken szerepelnek minden hétvégén bíróval és lessel. A REAC aranylábú gyerekei ezúttal Dorogon vendégszerepeltek, és szoros meccsen 1:0-ra kaptak ki. Tíz forduló után két győzelemmel és nyolc vereséggel a 10. helyen állnak, de aztért azt tudni kell, hogy a tabellát a Fradi, a Vasas és az Újpest vezeti. Nehéz egy ilyen kemény csoportban diadalt aratni. 

A 13-asok  is kikaptak Dorogon, a 4:2-re végződött meccsen a palotai gólokat Rezner Áron és Tarcsa Botond Krisztián rúgta, itt is a Fradi, a Vasas és az UTE áll az élen, a REAC SI három győzelemmel, hat vereséggel a kilencedik. 

Azt azért el kell mondani, hogy a gyerekek nem ismernek elveszett labdát, elképesztő becsúszásokra vállalkoznak akkor is, ha nyakig sárosak lesznek, csúsznak-másznak, beleadnak apait-anyait. Nem számít a hideg, az eső és a szél. A foci szeretete mindent felülír. Náluk olyan, hogy az ellenfél csatára tíz méteren öt métert verjen a védőre, aztán valaki megcsinálja a Zidane-cselt az ötösön, és a kapus lába között rúgja a gólt, nemigen fordulhatna elő. Mindez a Luxemburg-Magyarország felnőtt válogatott meccsen tudott megtörténni. A luxemburgi első gól látványa azért volt döbbenetes, mert ilyen a tinédzser utánpótlásban ritkán van. 

De ne sopánkodjunk, lépjünk tovább. Az idő hűvösre fordul, a november végi, december eleji záróforulókban sok-sok kisgyereket látunk majd nyakig a sárban. Úgy fognak kinézni, mint a kismalacok a dagonyázás után, gond lesz kimosdatni őket. Akarásban, lelkesedésben viszont nem lesz hiány. (PP, focizda.hu, 2017. november 13.)

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )