Aranylábú hétvégi gyerekek

Aranylábú hétvégi gyerekek

Mozgalmas hétvégéje volt a REAC utánpótláskorú csapatainak. Az U11 Tahitótfalura ruccant ki, és olyan hatcsapatos Bozsik-tornán vett részt, amelyen nem a győzelem volt a középpontban, hanem a játék és a sportszerű viselkedés. Több szép győzelem, döntetlen és vereség is szerepelt az eredmények között. A csapat legjobbja ezúttal Radó Csanád lett, oklevéllel jutalmazták. A kis videóban, amelyet a kedves falusi focipályán készítettünk, jókora dicséretet kapott a 17-es mezben pályára lépett játékos is. Mutatjuk. 

A Bozsik-program célja, hogy a focit megszerettessék a gyerekekkel. Nos, ebben nem volt hiba Tahitótfalun sem, a szülők és az edzők talán többet izgultak, erre lehetett következtetni az elhibázott helyzetek utáni felhördülésből. De ez azért van, mert a szülők és az edzők – erről képtelenek leszokni – győzni vagy veszíteni járnak a meccsekre, nehezen tudják elképzelni, hogy a focit élvezni is lehet. Ha a felnőtt fociban is kevesebb lenne a görcsös győzni akarás buzgalma, több lenne benne a játéklehetőség. Melynek része, hogy a gyerekek merjenek kockáztatni és hibázni, ha valami nem sikerül – ilyen az élet is -, nem kell miatta rögtön a Dunának menni. 

Ákos László edző aranylábú gyerekei közül nekünk ezúttal az a középpályás tetszett a legjobban, aki minden alkalommal, amikor a kapushoz került a labda, elkezdett spurizni előre, és azt kurjongatta hátra, hogy “Petya”. De olyan hangerővel, hogy azt valószínűleg még Tahiban és Vácott is jól lehetett hallani. Petya aztán, akiben a kapust tisztelhettük, vagy előre dobta a labdát, vagy nem. 

A nagyobbak (az 12 és a 13 évesek) az első osztályú bajnokságban mutathatták meg, hogy mit tudnak. Az U13 a Vasgolyó utcában hazai pályán 2:0-ra győzött a Dunaharaszti ellen, a gólokat Rezner Áron és Uhercsák Ádám szerezte (aki már ötgólos). A csapat 3 győzelemmel és négy vereséggel az ötödik helyen áll (a Vasas, a Viadukt, az FTC és az UTE tornyosul előttük). Részletek itt

Az U12 meccse nagyon izgalmas volt, a fiúk a második félidő elején hátrányba kerültek, de Barta Zsombor az 59. percben egyenlített. Igaz, a Dunaharaszti kihasználva a palotaiak gólörömét rá egy percre bevágta a győztes találatot, a végeredmény így lett 1:2. Az eléggé kemény csoportban (12 csapat) a REAC Sportiskola a 9. helyen áll 2 győzelemmel és 5 vereséggel. Október 28-án délben a Fradihoz látogatnak a fiúk a Népligetbe, nem ígér sok jót a száz százalékos zöld sasok gólaránya: 31:2. De ez nem jelenti azt, hogy Király Zsomborék lesznek a nyuszik. Az U12 eredményeiről itt lehet a jegyzőkönyveket bogarászni. 

Élvezetes játékot és sportszerű küzdelmet kívánunk minden sporttársnak. (A focizda.hu alkotóközössége a Periszkóp Palotán-nak, 2017. október 22.)  

Képek a tahi tornáról

CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )