Tejbegríz bográcsban

Tejbegríz bográcsban

Szeptember utolsó napján megtartották a kerületben a hosszúra nyúlt nyár utolsó főzőversenyét, a Rászorultakat Támogató Egyesület (RÁTE) szombaton kolompolta össze a résztvevőket olyan jótékonysági főzésre a Szomszédünnepen, amelyen az volt az egyetlen kötelező szabály, hogy legalább tíz adagot a rászorultak között kell szétosztani. 

De persze az újpalotai Fő téren is ügyködött profi zsűri, és a jóllakatott közönség lelkes hujjogatásával kísérve vették át díjaikat a versenyző csapatok. A séfek bátran felfedték lapjaikat, a receptet nem őrizték hétpecsétes titokként. Ami pedig a legfontosabb, hogy a főzés jó alkalmat teremtett a találkozásra azokkal, akik a hétköznapi életben alig ismerik egymást. 

Felhívnánk a figyelmet egy új bogrács-specialitásra, ez a Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat tejbegríze volt, ilyet eddig még senki nem mert készíteni, a fiatalok desszertnek szánták a kulináris különlegességet, kakaóval tálalták. Eljuttatjuk a dokumentumot Jamie Olivernek és itthon Laci bácsinak, tanuljanak belőle, ne szégyelljék, ha valamit nem ők találtak ki, bátran alkalmazzák az újpalotai bográcsos tejbegríz receptjét, ha nagyon be akarnak vágódni a vendégeiknél. 

A hangulatról nem kell külön szólnunk, a videó pontosan visszaadja a tejbegrízes történelmi pillanat varázsát. Külön köszönet Tóth Vera önkormányzati képviselőnek, aki kérésünkre elkészítette a minden részletre kiterjedő, pontos összeállítást a főzőversenyről. 

 A szabadtéri főzési szezont ezennel befejezettnek nyilvánítjuk. Ha valaki mégis úgy gondolja, hogy a hidegre fordult időben is odaállít bennünket a bográcsok mögé, nem állunk ellent, megtesszük, amit megkövetel tőlünk a haza. Eszünk tovább rendületlenül! (PP, 2017. szeptember 30.)

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (1)
Disqus ( )