Kedvenc jeleneteink (II. negyedév)

Kedvenc jeleneteink (II. negyedév)

Azzal kezdődött, hogy tavasszal ráakadtunk Merics Nikolettre, aki végül kerületi énekversenyt nyert, megtaláltuk ezután az egykor Újpalotán népművelősködő Scsurecz Júliát, aki helyet kapott egy régi filmhíradó kis színesében. Megkóstoltuk a “csodapizzások” eredeti olasz tésztáját, beugrottunk a Víg Kalmárba, feltűntünk a Pestújhelyi Közösségi Ház 25. éves buliján, és fegyelmezetten beszámoltunk a gyerekek számára rendezett duatlonversenyről.

Ez volt az az esemény, amit az ‘Izgalmas’ kategóriában az első helyre jelöltünk. Bingó a kölyök bringa-futás szervezőinek!

Alig akadt olyan bogrács, melybe ne kukkantottunk volna bele. Főztek “nálunk” a pártok, a civilszervezetek, más baráti társaságok, és mindenki, aki életében látott már egyszer fakanalat. A főzőversenyek világából most Tűz Ágnest és barátait emelnénk ki, a “költőnő” a barátaival egy szegény sorsú vaddisznó alkatrészeiből készített ragulevest a Kozák Téri Közösségi Házban.

Jelentős hadműveleteket végeztünk videófronton, besegített nekünk Bősze Lajos fotós barátunk a Csokonai Netmesterklubból; elcsípte a majálison a csacsacsabajnokokat, Reis Zoltánékat, akiket aztán a Sportol a nagyi kihívásnapi programján mi magunk is lencsevégre kaptunk. Ifjú videoharcosunk, Márton Bence nem csak a Koma Bázis Kísérlet című pompás darabjában alakított emlékezeteset, ott volt a gyereknapon és érdekes képeket hozott az Újpalotai Napokról is. Megpróbáltunk képben erős jeleneteket rögzíteni, köszönjük azok segítségét, akiket nem zavar, ha beletoljuk az arcukba a “periszkópot”.

Művészek és sportolók is a vendégeink voltak. Szurkoltunk a röplabdás lányok NB I-ben maradásáért, de találkoztunk Géczi Istvánnal, a Fradi és a válogatott legendás kapusával is, aki jobbnál jobb történetekkel örvendeztetett meg bennünket. Így jártunk Nagy Előddel is, a 75 éves festőművészt hangulatos nagyportréval köszöntöttük.

Jártunk a kínai iskolában, és előtte tátott szájjal néztük végig a Szilas Néptáncegyüttes ifjú tagjainak briliáns műsorszámát Újpalotán. Mutatjuk, mert még most is bizsereg tőlük a talpunk.

Találtunk ördöngös táncosokat az amatőrök között is, az egyik pár Pestújhelyen nyomta, a másik Újpalotán, keressük őket, nem ússzák meg a dolgot, rokizni fogják tanítani a közreműködésünkkel a kerület eziránt érdeklődő lakóit.

A negyedév végén egy hatéves kislány bolondított meg bennünket teljesen, Váradi Éva reményeink szerint július közepén újra látható lesz a Csomópont nyári buliján. Ott leszünk.

Ha valakit vagy valami nagyon érdekeset kihagytunk volna, azoktól elnézést kérünk.

(A nyitóképet a Kínai-Magyar két-tannyelvű iskolában láttuk – PP)

CATEGORIES
TAGS
Share This
NEWER POST
OLDER POST

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )