Szolg. közl. (2) – A Periszkóp használatáról

Szolg. közl. (2) – A Periszkóp használatáról

Többen jelezték, hogy nem találnak bennünket, miért a bonyolult perpal.hu internetes címet használjuk, miért nem adtunk a blognak könnyebben megjegyezhető nevet.

A Szerk.

De hát olyat adtunk neki! A periszkópnál egyszerűbb tárgyat nem tudunk elképzelni. Arra való, hogy nézegessünk vele. Csak annyit kell tenni, hogy kitoljuk a fejünk fölé.

Nem vagyunk újság vagy tévé, nem mondjuk meg a tutifrankót, kinyilatkoztatásokra itt senki se számítson. Olyan naplójegyzeteket teszünk közzé, amelyek a kerületről és az itt élő emberekről szólnak. Megtanultuk, hogy itt az Ófaluról, Pestújhelyről és Újpalotáról általában külön kell beszélni. Betartjuk a rendet.

Nincs székházunk, szerkesztőségünk és vezérigazgatónk. Virtuális felület vagyunk, az info@perpal.hu címre bárki írhat nekünk. Minden üzenetet elolvasunk, és ha időnk engedi, bárhová elmegyünk.

Elvünk, hogy a naplójegyzetek személyesek és érdekesek legyenek. Akinek arca van, látszódjon, akinek hangja van, halljuk meg. Erre való a hozzászólás is, amiből igen kevés van. Tudjuk, hogy miért. A hozzászóláshoz e-mailcímet és nevet kérünk, ezt csupán egyszer kell megadni. Ezután a hozzászóló megkapja az automatikus státuszt, azaz bejegyzése mindig rögtön megjelenik. A trollkodást nem engedjük.

Hogyan lehet a tartalmakat megosztani? Nagyon könnyen. A postok címe mellett megjelenik egy hármas megosztógomb. A Facebook-ra, a Twitterre és a Google felületére lehet velük kitenni a bejegyzést. A sötétkék gomb a facebook-os. Megnyomjuk, és ha be vagyunk lépve, megjelenik a post a címlapfotóval a saját idővonalunkon (vért izzadtunk azért, hogy ez tökéletesen működjön). Írunk hozzá egy rövid ajánlót, és “toljuk” az ismerőseinknek. Feltéve, ha azt akarjuk, hogy mások is lássák. Ha titkolni szeretnénk előlük, ne csináljunk semmit.

Az általunk kedvelt közleményt nem csak a saját idővonalunkon tudjuk megosztani. Mutatjuk a képet, hányféle lehetőség van.

Ha valaki megoszt valamit (amiről sokaknak igen rossz véleményük van), az a Facebook-on lájkolható és továbbosztható lesz. Lájkolni (tetszikelni) azért érdemes, mert az egyrészt a tartalomra vonatkozik, de a tetszik egyben azt is jelzi, hogy mi magunk tetszünk-e az ismerőseinknek.

A Periszkóp Palotán külön Facebook-oldallal rendelkezik. Lájkolni és megosztani onnan is lehet a tartalmakat. Itt arra is lehetőség van, hogy bárki a saját ügyeire hívja fel a figyelmet. Hozzászólni, üzenni minden korlát és nehézség nélkül lehet. A Facebook-oldal a blogoldalról egy kattintással elérhető (ld. jobbra fönt a dobozt!)

Ha tetszik valami, nyomjuk bátran a nyavalyás gombot. Lehetőség van a nemtetszés kifejezésére is. Egy dolgot nem lehet tenni: közönyösnek maradni. Az olyan mélységekbe vezet, ahonnan már nem lehet kitolni a periszkópot.

A Periszkóp Palotán cím köszön vissza youtube-csatornánkban is, azonosító képünk itt is ugyanaz, mint máshol: a futó a 15-ös pályáról indulva kezdi meg a versenyt. A csatornára föl lehet iratkozni, akkor még üzenetet is kapunk a telefonunkra az új videó kikerüléséről. Amit sokan nem szeretnek. De sokan igen.

Azt még nem is említettük, hogy világszínvonalú telefonos verzióval rendelkezünk. A perpal.hu mobilon is könnyen kezelhető oldalt készített. Azt szeretnénk, hogy közleményeink célba érjenek a 7-es buszon is.

És akkor ezek után mondja valaki, hogy nem lehet bennünket megtalálni!

Post scriptum – Mindenkit arra kérünk, jelezze, ha valamit nem értett, vagy azt szeretné, hogy máshogyan segítsük felhasználóinkat (olvasóinkat?) az internet kacskaringós világában történő eligazodásban. (PP, 2017 május)

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )