Szinti és Evelina

Szinti és Evelina

Bíró Evelina vagyok, 39 éves rákospalotai édesanya. Szintikém 2006. január 31-én született egészségesen 9/10 apgar értékkel. Kétszer is meghalt a kezeim között bölcsőhalálban. A Jóisten segítségével életben maradt, de az oxigénhiány miatt súlyos epilepsziás lett, az agya 75 százalékosan károsodott.

Így kezdődik annak az anyának a monológja, aki keserves éveket élt át a leányával, tele lelki fájdalommal, de hozzáteszi: hál istennek él a kislány, szerethető, nevelhető. Szintia már 11 éves, túl vannak egy költséges műtéten, két éve őssejt-kezelésen jártak Badenben, Ausztriában. Előtte három évig kampányoltak, mire összejött a pénz, sok jóember segített! Viszont ahhoz, hogy tovább tudjon fejlődni, további segítségre lenne szükség.

– Szintikém a Csillagház Mozgásjavító Iskolába jár, most harmadik osztályos – mondja Bíró Evelina – A szakértői vizsgálat alapján a halmozottan sérült pici lányomból enyhén fogyatékos lett.

Az asszony műanyagkupakokat gyűjt azért, hogy ki tudja fizetni a kezeléseket. A műanyag-feldolgozó 65 forintot fizet a kupak kilójáért. Ebből fedezi Szinti vitaminjait, immunerősítőjét, étrendjét. A jó szándékú civilek mellett egyesületek, alapítványok segítenek, a 15. kerületi önkormányzat is ott áll mögöttük. De ez még igy is kevés ahhoz, hogy a kislány ki tudjon szállni a kerekesszékből. Anyja abban reménykedik, hogy egyszer ő is járni fog, miként a kis barátai.

Evelina örömmel számolt be arról, hogy Szintia önállósodott, használja a kis kezét, elkezdett beszélni. Kúszik és segítséggel lépeget, a műtét óta ügyesen felül. – Én nem dolgozom, itthon vagyok, pánikbeteg lettem – mondta az anya. – Évekig be voltunk zárva, nehéz éveket éltünk át. A párom dolgozik, mindent megtesz értünk de itthon nem tud boldogulni, külföldi munkán gondolkodik, hogy többet tudjon adni. A gerincproblémám miatt nem bírom egyedül cipelni, fürdetni Szintust. Nagy lehetőséget kaptunk a badeni műtéttel, de folyamatos kezelésre lenne szükség, hogy ne sorvadjanak el a kis izmai. Nem tudom, hogyan tovább, merre fordulhatnék, hogy könnyebb legyen.

A kislányt annak idején három és fél hónapos korában adták haza, az orvosok nem biztatták az anyát. Evelina egyszer már eladta a lakásunkat is, rengeteg pénzt kifizetett tornászoknak, természetgyógyászoknak, egyszer össze is omlott, de aztán talpra állt, és folytatta a küzdelmet.

Mint ahogy most is. Március 12-ére a barátai (Batfalszki Gyöngyi, Martyin László) jótékonysági estet szerveznek Szintiért – és két másik beteg gyermekért. – Mellette tovább gyűjtjük a kupakokat, és azon vagyunk, hogy életben tartsuk a reményt – mondta Bíró Evelina.

A kislány kezelésére itt lehet adakozni – OTP Bank 11773061-001865312017.

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (1)
  • comment-avatar

    […] gyógykezelésének támogatására. A kislányról és édesanyjáról, Bíró Evelináról itt írtunk. – forrás: Karacs […]

  • Disqus (1 )