A jégtörő nő


Kiszúrtuk, megláttuk, fölvettük. Nem nagy ügy, Tél tábornok egyik utolsó megmozdulása volt ez. Lefagyott a járda a 69-es villamos MÁV-telepi megállójában. Ott, ahol nagy kanyart vesznek a villamosok, és elindulnak visszafelé. Újpalota egyik legkedvesebb része, csinos parkban tekerednek a szép sárga járművek, békebeli a hangulat. A környék tele unokákkal, mert itt a régi vasutasok egykor szolgálati lakásokat kaptak, a tata a Landlerben dolgozott, a mama dúdolgatott, amikor főzte a lucskos káposztát.

No de a jég.

Hárman törik az egybeöntött szerszámmal. Fémből van a nyele és az éle is. Egy negyedik szaktárs irányítja a munkát. Három nő és egy férfi, ez a felállás. Három nő töri a jeget, egy pedig – a férfi – szervezi, koordinálja a munkát.

Nincs benne semmi különös, nem vonunk le belőle messzemenő következtetést. Épp csak jelezzük, lám, mindig mindent a nőknek kell megcsinálni, csak akkor lesz rend.

Mehetünk tovább, a Vasutastelepen senki se törte ki a nyakát. (PP)

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (1)
  • comment-avatar

    […] vonult úrral megbeszéltük, később még összefutunk. Az egyik az volt, amikor egy hölgyet láttam jeget verni a MÁV-telepi villamosmegállóban. A másik Kovács Ferenc története volt az öreg […]

  • Disqus (0 )